Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Sibiul mizează pe ecoturism și gastronomia locală în promovarea sa ca destinație turistică

Consiliul Județean Sibiu, prin compartimentul Dezvoltare Durabilă, în colaborare cu Oficiul de Dezvoltare Montană Județul Sibiu organizează în această perioadă o serie de întâlniri pentru a prezenta autorităților locale din județ și producătorilor locali interesați, pașii care trebuie urmați în vederea înființării Punctelor Gastronomice Locale (PGL). Primele două întâlniri au avut loc la Râu Sadului și la Biertan, urmând ca în această săptămâna să se organizeze o întâlnire la Arpașu de Jos.

„Ne dorim să facem pași concreți pentru promovarea județului Sibiu ca o destinație verde, sustenabilă, de aceea prin intermediului colegilor din compartimentul Dezvoltare Durabilă căutăm activ soluții de a sprijini producătorii local, să le fim de un real sprijin. Ecoturismul și gastronomia locală sunt două dintre cele mai importante resurse pe care mizăm în promovarea destinației noastre și prin care noi, ca autoritate județeană vrem să atragem un public cât mai mare și divers, atât pe plan național, dar și internațional”, a declarat Daniela Cîmpean, președinta Consiliului Județean Sibiu.

Până în prezent, în județul Sibiu sunt înregistrare un număr de 15 Puncte Gastronomice Locale, trei dintre acestea fiind înființate sub îndrumarea Consiliul Județean Sibiu. Punctele Gastronomice Locale presupun servirea mesei în gospodăria proprie a unui număr limitat de persoane (max. 12 persoane), iar meniul zilnic va cuprinde o gamă redusă de preparate tradiționale locale care vor fi realizate de proprietar și membrii familiei acesteia.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Garda Forestieră Timișoara a dat amenzi și a făcut confiscări de material lemnos de sute de mii de lei în luna martie

Articolul următor

Timișorenii au depus 113 propuneri de finanțare care vor concura pe trei milioane oferite de Timișoara pe bugetul participativ

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share