Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Clujul a depus proiecte europene de eficiență energetică de 55 milioane euro

Municipalitea a depus proiecte de 55 milioane euro pentru renovare de blocuri și clădiri publice din Cluj-Napoca, din fonduri europene.

Municipalitatea a depus proiecte de 55 milioane euro pentru renovare de blocuri și clădiri publice din Cluj-Napoca, din fonduri europene.

Consiliul Local a aprobat o serie de proiecte pe care municipalitatea le-a depus spre finanțare din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Acestea se referă la reabilitarea energetică a 19 blocuri cu 974 apartamente. Altele privesc 26 stații pentru încărcarea autovehiculelor electrice asociate blocurilor.

Valoarea lor este de 17 milioane de euro. Au fost depuse spre finanțare din PNRR alte 22 proiecte pentru reabilitarea energetică a clădirilor publice. Aici sunt incluse și 27 de stații pentru încărcarea autovehiculelor electrice. Totalul este de 38 de milioane de euro.

Valoarea proiectelor depuse de către municipalitate reprezintă 77% cea alocată pe județ pe componentele reabilitare energetică blocuri și clădiri publice. Prin intermediul componentei C5 – Valul Renovării – municipalitatea vizează investiții în energie regenerabilă. Acestea trebuie să contribuie la modernizarea și creșterea eficienței energetice a clădirilor publice din oraș.

“În același timp, urmărim îmbunătățirea calității mediului prin reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră, dar și reducerea consumului de energie. Municipalitatea va urmări liniile de finanțare pentru viitoare proiecte care vor putea fi depuse și pe alte componente, pe măsură ce apelurile vor fi lansate. Este pentru a dezvolta orașul cât mai durabil și pentru a crește calitatea vieții cetățenilor”, motivează edilul Emil Boc.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Cel mai mare abator de ovine din Transilvania, din comuna sălăjeană, și o fermă din Brașov, sunt propuse pentru un parteneriat cu Franța.

Abatorul de la Hereclean, inclus într-un proiect cu fermierii din Franța

Articolul următor

CFO Conference 2022: Rolul CFO-ului modern - de la „retrospective looking” la „prospective looking”

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Distribuție Energie Electrică România (DEER) Cluj, cel mai mare distribuitor național de profil, a organizat proiectul educativ “Școala Altfel cu Micul Energetician”, proiect care face parte din campania sa educativă.
Citeste mai mult

DEER predă energetica viitoarelor generații

3.000 de elevi din ciclul primar de învățământ învață despre energie în cadrul proiectului educativ. Distribuție Energie Electrică…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share