Hornbach pregătește deschiderea celui de al doilea magazin din Timișoara

Compania germană Hornbach pregătește deschiderea celui de al doilea magazin de la Timișoara. Plenul Consiliului Local va avea pe ordinea de zi în vederea votării un proiect de hotărâre pentru aprobarea Planului Urbanistic Zonal care va reglementa modul de ridicare al celui de al doilea magazin sub sigla Hornbach, din orașul de pe Bega.. Acesta va fi situat în Calea Buziașului, la ieșirea din oraș.

La votul consilierilor locali timișoreni va ajunge în perioada viitoare „Proiectul privind aprobarea Planului Urbanistic Zonal PUZ funcţiuni MIXTE: comerţ, servicii si locuire; modificare PUZ aprobat prin HCL nr.283/2019 si PUZ aprobat prin HCL nr.127/2020’’, intravilan Timișoara, strada Calea Buziașului nr. 152-162, identificat prin CF nr. 425358, CF nr. 431832, CF nr. 434507, CF nr. 434508, CF nr. 405778”. În spatele acestui nume criptic a proiectului care se întinde pe cinci cărți funciare stă proiectul magazinului cu numărul 2 al germanilor de la Hornbach, care ar urma să fie deschis la Timișoara. Primul funcționează cu succes din 2012, în partea opusă a orașului, în Calea Aradului.

Noul PUZ include, pe lângă magazinul propriu-zis, adică zona de comerț și servicii, pe o suprafață de 61.174 metri pătrați, și o zonă de locuințe mici, dispusă pe o suprafață de 26.694 metri pătrați. Această zonă va avea un regim de înălțime de subsol + parter + 2 etaje + etaj retras/mansardă. Conform proiectului, acolo ar urma să răsară nu mai puțin de 400 de apartamente.

Principalul concurent al magazinului de bricolaj de pe piața timișoreană este Dedeman, compania românească având deja ridicate la Timișoara două asemenea magazine.

Exit mobile version