Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Hotelul Granata devine centru de refugiați

Hotelul din cartierul Zorilor și-a schimbat denumirea de mai multe ori | Foto: Granata

Hotelul Granata – CFR 1907 Cluj, transferat de la omul de afaceri Arpad Paszkany la Ioan Varga, va funcționa ca punct de sprijin și asistență umanitară.

Acesta este oferit cetățenilor străini sau apatrizilor aflați în situații deosebite, din zona conflictului armat din Ucraina. “Va fi integrat un centru suport de triere, informare, consiliere, consultanță juridică, asistență medicală, înscriere pentru ocuparea unui loc de muncă în județ, cu sprijinul a numeroase instituții și organizații abilitate”, a precizat prefectul Clujului, Irina Munteanu.

Obiectivul poate oferi cazarea pe termen lung și mediu pentru 80 de persoane. Asociația O Masă Caldă se ocupă de asigurarea meselor de prânz. Centrul le oferă șansa cetățenilor ucraineni posibilitatea recrutării în diverse locuri de muncă, disponibile în județ. În incinta hotelului va fi amenajat un depozit de haine și de produse de igienă pentru copii și adulți, gestionat de către Crucea Roșie.

Sarabanda proprietarilor: Fatol, Paszkany, Varga

Hotelul a fost preluat de Varga odată cu achiziționarea clubului de fotbal de la Paszkany. Prețul fixat inițial pentru hotel de către fostul proprietar era de 4,8 milioane de euro. În 2020, dezvoltatorul imobiliar Neva Construct Invest (NCI) a propus, la comisia de urbanism Cluj-Napoca demolarea Granata și ridicarea unui alt hotel, cu 100 de camere.

Ca asociat unic al NCI, cu sediul pe str. Republicii 107, figurează Agneta Muntean. Proiectul realizat de A & A Studio prevedea demolarea Hotelului și Vilei Granata, situate pe o parcelă de 4.760 mp. Noua unitate era prevăzută cu hotel cu patru etaje, sală de conferințe, restaurant, cafenea.

Hotelul Rimini Plaza își schimba denumirea în Granata după preluarea sa de către Paszkany de la Gheorghe Fatol. Fostul finanțator al CFR Cluj a achiziţionat hotelul de 4* stele cu 6 milioane de euro. Unitatea dispunea de 43 de camere single şi duble, 15 apartamente junior şi executive.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

CFO Conference 2022: Rolul CFO-ului modern - de la „retrospective looking” la „prospective looking”

Articolul următor

Concurs internațional de robotică la Universitatea Oradea

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share