Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Agenția de Dezvoltare Regională Nord-Vest și-a relansat platforma INNO

INNO, departament al Agenției de Dezvoltare Regională Nord-Vest (ADRNV), a organizat, la Cluj, un eveniment de relansare a platformei.

INNO, departament al Agenției de Dezvoltare Regională Nord-Vest (ADRNV), a organizat, la Cluj, un eveniment de relansare a platformei. Aceasta susține dezvoltarea ecosistemului de inovare și atragerea investitorilor în Regiunea Nord-Vest (RNV).

Evenimentul “INNOvation. Switch it on!” a reunit la Cluj, în format fizic, la hotelul Platinia, și online, live pe Facebook, pe pagina INNO, cei mai importanți actori regionali din domeniul academic, public și privat. Desfășurat la scurt timp după ridicarea restricțiilor pandemice, evenimentul a reprezentat un prilej de socializare și cunoaștere. Invitații s-au declarat încântați să se revadă față în față cu colegii și partenerii lor regionali.

Evenimentul a debutat cu o scurtă prelegere din partea ministrului Cercetării, Inovării și Digitalizării, Ioan-Marcel Boloș, din inițiativa căruia a luat naștere departamentul INNO în 2017. Ștefan Rusu, expert tehnic în cadrul INNO, a prezentat noile funcționalități și direcții ale platformei. Șeful departamentului Specializare inteligentă din cadrul ADRNV, Cristian Otgon, a continuat cu o prezentare despre oportunitățile de finanțare a inovării prin Programul Operațional Regional 2021-2027.

Transferul tehnologic de succes, țintit de universități

Seria de prezentări individuale a fost încheiată de către Adrian Curaj, directorul general al Unității Executive pentru Finanțarea Învățământului Superior, a Cercetării, Dezvoltării și Inovării (UEFISCDI). Moderat de coordonatorul departamentului INNO, Laviniu Chiș, panelul dedicat inovării și antreprenoriatului a adus pe scenă șapte actori din mediul academic și privat din RNV.

Aceștia au fost Marius Mitroi (UEFISCDI), Ionuț Muntean (BOSCH), Alin Fărcaș (ARQES), Christian Săcărea (Universitatea Babeș-Bolyai), Daniela Popescu (Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca), Cornel Cătoi (Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară din Cluj-Napoca), Cristian Dascălu (GapMinder), Anca Dodescu (Universitatea din Oradea), Ana Maria Andronic (DLA PIPER).

Invitații au definit din perspectiva lor și a organizațiilor lor ce este un transfer tehnologic de succes și cum se poate ajunge la el, au accentuat importanța dialogului între instituții și a existenței unui plan pe termen lung.

Vor să atragă investițiile străine în regiune

A doua secțiune a evenimentului, panelul dedicat atragerii investițiilor în regiune a reunit actori din mediul public și privat. Ei au fost Alina Silaghi (Agenția de Dezvoltare Locală Oradea), Oana Buzatu (Primăria Cluj-Napoca), Ilinca Pandele (AHK), Mircea Miheștean (Agenția pentru IMM, Atragere de Investiții și Promovare a Exportului), Philipp Gansch MRICS (Drees & Sommer).

Aceștia au vorbit despre impactul avut de investițiile străine și autohtone în regiune, despre felul în care investitorii străini văd România și care sunt piedicile pe care le întâmpină. INNO este un departament în cadrul ADRNV înființat în 2019 cu misiunea de a contribui la dezvoltarea regională prin atragerea investițiilor străine și dezvoltarea ecosistemului de inovare.

Promovează economia pe bază de inovare

Platforma INNO 2.0 este un instrument al ADRNV dezvoltată ca punct de interacțiune a stakeholderilor regionali din ecosistemul de inovare (IMM-uri, universități, entități financiare, autorități publice, organizații) cu scopul de a crește competitivitatea regională prin sprijinirea accesului la transfer tehnologic și dezvoltarea unei economii care are la bază inovarea.

Mai mult decât atât, platforma promovează regiunea și facilitează accesul investitorilor (străini și autohtoni) în regiune oferind informații relevante și un punct de contact cu experții ADRNV. Pentru mai multe detalii sau pentru a fi ținut la curent în legătură cu activitățile și inițiativele platformei, puteți scrie la adresa de email a INNO.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

O nouă ediție a Internship 2.0, cu susținerea JTI

Articolul următor
Organizatorii evenimentului Sports Festival, de la Cluj, au invitat foști fotbaliști celebri, precum Alessandro del Piero sau Fabio Cannavaro.

Sports Festival, de la Cluj, onorat de vedetele fotbalului italian

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share