Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Banca Transilvania primește în internship viitorii informaticieni

Banca Transilvania și SAS au intrat în parteneriat pentru un program de masterat demarat de Facultatea de Matematică și Informatică (FMI) Cluj.

Companiile Banca Transilvania (BT) și SAS au intrat în parteneriat pentru un program de masterat demarat de Facultatea de Matematică și Informatică (FMI) Cluj.

Facultatea din Universitatea Babeș-Bolyai va lansa masteratul Data Science for Industry and Society. Acesta pregătește studenții pentru joburile viitorului, oferindu-le posibilitatea obținerii de certificări tehnice căutate pe piața muncii. Cursurile încep în octombrie, odată cu anul universitar 2022-2023. Cei mai buni studenți vor putea accesa programul de internship plătit în cadrul BT.

În parteneriat este implicat și SAS – lider global în soluții Advanced Analytics. Cele trei și-au propus să pregătească specialiști în ingineria datelor și să contribuie la dezvoltarea ecosistemului IT românesc. Este vizată creșterea competențelor în analiză avansată de date și data science, conform Cadrului European al Calificărilor.

Detalii despre masterat:

  • Se adresează atât proaspeților absolvenți de facultate, cât și profesioniștilor care doresc să aibă competențe în colectarea, prelucrarea și interpretarea datelor în organizații.
  • Curricula inovativă a programului contribuie la dezvoltarea competențelor de analiză a informațiilor cu instrumente specifice inteligenței artificiale. Proiectele operează cu date reale coordonate de experți din mediile academic și industrial.
  • Cuprinde două specializări SAS: Advanced Analytics și Data Science. Oferă posibilitatea obținerii de certificări căutate în industrie. Ele sunt Visual Business Analytics, Statistical Business Analyst, Programming Specialist, Machine Learning Specialist, Nature Language Processing.
  • Programul de studii este oferit în engleză, pe parcursul a doi ani. Există posibilități privind stagii de internship la BT și alți actori din domeniu.

Sursa: BT

Cu ce vin partenerii în program

UBB vine în acest demers cu un program de studii inovativ care capitalizează experiența celei mai mari școli doctorale de inteligență artificială din România și cu un ecosistem de top în tehnologia informației. SAS deschide accesul la un program academic inovativ prin intermediul Academic Programs.

„Știința datelor reprezintă un domeniu interdisciplinar emergent, care are potențialul de a revoluționa aproape orice industrie și de a avea un impact pozitiv asupra societății. FMI, prin specialiștii săi în acest domeniu și colaborarea cu specialiști din industrie, va contribui la dobândirea de cunoștințe și competențe necesare’’, afirmă decanul FMI, Anca Andreica.

“SAS sprijină sinergia dintre mediul academic și sectorul privat investind în inițiativa Talent Connection. Acest program își propune să conecteze industria cu mediul academic prin dezvoltarea competențelor specialiștilor români în domeniile analizei avansate de date și data science”, declară Asiraf Pandele, Customer Sales Manager al SAS România.

„Data science este unul dintre domeniile viitorului, cu aplicabilitate foarte largă. Acest masterat este o oportunitate de specializare atât din perspectivă teoretică, dar și practică, iar programul de internship la BT poate fi primul pas într-o carieră de profil”, afirmă Nevenca Doca, director executiv senior resurse umane la BT.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Organizatorii evenimentului Sports Festival, de la Cluj, au invitat foști fotbaliști celebri, precum Alessandro del Piero sau Fabio Cannavaro.

Sports Festival, de la Cluj, onorat de vedetele fotbalului italian

Articolul următor
Cel mai mare proiect de regenerare urbană din România va avea loc pe platforma industrială Carbochim.

Reconversia Carbochim, supusă dezbaterii publice

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share