Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Dräxlmaier Group a demarat construcția fabricii de componente E-mobility la Timișoara

Mara la Vivalia, marti 5 aprilie 2022. Sebastian Tataru

Compania germană a anunțat extinderea fabricii pe care o deține deja la Timișoara cu peste 20.000 de metri pătrați pentru producție și birouri. În noua clădire se vor produce componente electronice și vor fi asamblate sisteme de baterii de înaltă tensiune pentru automobile hibrid și electrice.

Valoarea investiției în clădiri și echipamente de producție în această primă fază se ridică la 40 de milioane de euro. Proiectul presupune construirea a peste 20.000 de metri pătrați de zone de producție, depozite și clădiri de birouri. Dräxlmaier Timișoara va produce aici componente electronice pentru aplicații de înaltă tensiune. Datorită noilor produse E-mobility, numărul tehnologiilor folosite în producție va crește masiv, incluzând producția de electronice și asamblarea sistemelor de baterii pentru mașinile hibrid ale unui producător de automobile premium, care va debuta în acest an.

Această investiție este importantă pentru orașul Timișoara și pentru comunitate. Timișorenii vor realiza în mod sustenabil componente E-mobility pentru automobile premium, într-o fabrică modernă folosind tehnologie de ultimă generație. Construim o clădire cu nevoie de energie aproape zero. Vom avea metode de încălzire și răcire pasive și active, inclusiv recuperarea căldurii, vor fi instalate panouri solare pentru a produce energie proprie. Mizăm pe termen lung pe susținerea și parteneriatul cu autoritățile locale pentru implementarea cu succes a acestui proiect de anvergură”, spune Alexander Schubel, directorul General Operations al Dräxlmaier Timișoara.

Valoarea investițiilor totale va depăși 200 de milioane euro, urmând să se creeze peste o mie de locuri de muncă noi.

Acesta este un pas mare în transformarea digitală și în viitorul Dräxlmaier Timișoara. În următorii câțiva ani, groupul va investi peste 200 de milioane de euro în fabrica din Timișoara. Vom crea peste 1.000 de locuri de muncă suplimentare pentru angajați specializați și calificați și vom extinde capacitatea fabricii etapizat, în mai multe faze de dezvoltare”, a spus Stefan Brandl, CEO și Vice Chairman al companiei.

Primarul Timișoarei, Dominic Fritz, și-a exprimat susținerea pentru investiția care contribuie la dezvoltarea orașului.

Ne bucurăm că Dräxlmaier Group a început la Timișoara construirea unei fabrici moderne și vitale pentru industria auto. Acest lucru demonstrează că investitorii au încredere în Timișoara, iar Dräxlmaier Group își reafirmă încrederea în specialiștii de aici și influențează în mod pozitiv economia orașului pe termen lung. Noi vom susține compania în toate etapele de implementare ale proiectului”, a declarat primarul Timișoarei.

Dräxlmaier Group este pionier în domeniul electromobilității, iar fabrica din Timișoara va fi un pilon important pe termen lung în producția componentelor electronice și de înaltă tensiune pentru clienții companiei.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
„AROBS va deveni un furnizor de servicii software valoros pentru Enea. Odată cu această cedare a afacerii, Enea se va concentra pe intensificarea activității ca specialist în produse software pentru sectorul de telecomunicații și securitate cibernetică,

Cea mai mare tranzacție a AROBS: cumpără o companie cu capital suedez

Articolul următor

Oradea a găzduit „Invest In” - „Fonduri europene pentru IMM-uri 2021–2027”

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share