Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Președintele Grupului Banca Mondială, David Malpass, va vizita România

Președintele Grupului Banca Mondială, David Malpass, va ajunge la București miercuri, 13 aprilie 2022, pentru o vizită oficială de două zile.

Aceasta va fi prima vizită a lui Malpass în România, în calitate de președinte al Grupului Banca Mondială. Vizita reafirmă angajamentul Grupului Banca Mondială de a sprijini România în eforturile sale pentru o creștere economică durabilă și incluzivă.

Grupul Banca Mondială are un parteneriat puternic cu România. Vom continua să sprijinim eforturile României orientate spre o creștere economică care se bazează pe stabilitate macroeconomică, incluziune socială și instituții performante”, a declarat David Malpass.

În această perioadă tulbure în regiune, suntem pregătiți să sprijinim România pe măsură ce găzduiește cetățeni care părăsesc Ucraina, precum și să continuăm să lucrăm cu autoritățile publice în vederea îmbunătățirii nivelului de trai pentru toți românii”, a adăugat acesta.

În cadrul vizitei sale, David Malpass se va întâlni cu reprezentanți ai sectorului public și parteneri ai Grupului Banca Mondială din România. Malpass va avea ocazia să viziteze un proiect derulat cu asistență din partea Băncii Mondiale în sectorul educației, cu accent pe sprijinirea comunității rome.

Alături de David Malpass vor fi Anna Bjerde, vicepreședinte al Băncii Mondiale pentru Europa și Asia Centrală, Gallina A. Vincelette, director al Băncii Mondiale pentru Uniunea Europeană și Ary Naim, director regional al Corporației Financiare Internaționale (CFI) pentru Europa Centrală și de Sud-Est.

Proiecte în România

Portofoliul activ al Băncii Mondiale în România este alcătuit din 9 proiecte de investiții în valoare totală de 1,78 miliarde USD și servicii de asistență tehnică și analitică în valoare de 124,62 milioane USD. La 15 februarie, angajamentul CFI era de 1,04 miliarde USD în peste 30 de proiecte, dintre care 55% reprezentau investiții în instituții financiare, iar restul de 45% investiții în sectorul real. Portofoliul excepțional al CFI se ridică la 954,48 milioane USD, iar portofoliul angajat de CFI în România ocupă locul 1 în noua regiune a CFI din Europa.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Cât costă locomotivele electrice care ating viteza de 200 km/h? Autoritățile consultă piața

Articolul următor

Aradul şi Săvârşinul, nominalizate ca destinaţii turistice ale anului 2022

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share