Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

CFR 1907 va investi 15 milioane de euro în modernizarea stadionului

Clubul de fotbal CFR 1907 Cluj va trece la modernizarea Stadionului Dr. Constantin Rădulescu, proiect realizat de Biroul Bog’Art.
Arena din Gruia nu a mai fost modernizată de aproape 15 ani | Foto: CFR Cluj

Clubul de fotbal CFR 1907 Cluj va trece la modernizarea Stadionului Dr. Constantin Rădulescu, proiect realizat de Biroul Bog’Art.

Președintele clubului, Cristian Balaj, a confirmat investiția în primenirea arenei din cartierul clujean Gruia, conform GSP. Oficialii liderului din Liga 1 lucrează acum pentru a pune la punct detaliile legate de modernizare. Au început lucrările de proiectare pentru noua peluză a stadionului.

Execuția va fi realizată de o firmă de construcții din străinătate, care va deveni și sponsor, iar de proiectare se ocupă Bog’Art. Pe lângă noua peluză, planurile vizează ridicarea unui restaurant, modernizarea tribunei 1 și a lojelor, urmând a fi schimbat și gazonul. Investiția de 15 milioane de euro va fi achitată integral de către finanțatorul clubului, Ioan Varga.

“Avem discuții pentru tribuna 1 și pentru zona în care nu există tribună. Sunt planuri în viitor. S-a discutat deja cu un constructor care dorește să vină alături de clubul nostru. Este o firmă din străinătate care dorește să își asocieze imaginea cu noi”, a declarat Balaj.

Finanțare municipală minusculă

Arena a fost construită inițial în 1973. După promovarea în Liga 1, Arpad Paszkany, finanțatorul de atunci, a demarat un amplu proces de modernizare. Acesta a costat 20 de milioane de euro s-a finalizat în 2008. În prezent stadionul are o capacitate de 22.198 de locuri.

Clubul de fotbal “U” Cluj, echipă de Liga 2, va primi anul acesta 4 milioane de lei din bugetul public, iar campioana României, CFR Cluj, doar 82.000 de lei. 2 milioane de euro va fi sprijinul total al municipalității pentru structurile sportive. Consiliul Local va supune aprobării, în 12 aprilie, de proiecte de susținere a activităților sportive în oraș. Vor fi finanțate 39 de activități, în valoare de 10,4 milioane de lei.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Asocierea TPF Inginerie, ISPCF, Baicons va elabora studiul de fezabilitate și proiectul tehnic pentru modernizarea liniei de cale ferată Coșlariu – Cluj-Napoca

TPF Inginerie stabilește, cu 10 milioane de euro, fezabilitatea “TGV-ului” Cluj - Alba

Articolul următor
Centrul de coworking & office Xponential Transylvania s-a lansat în rândul comunității de afaceri clujene printr-un eveniment de socializare.

Complexul Xponential Transylvania, lansat cu networking la Cluj

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
În februarie 2024, sosirile înregistrate în structurile de primire turistică (SPT) au însumat 41.450, potrivit Direcției Județene de Statistică.
Citeste mai mult

Turismul face pași înapoi la Cluj

Sosirile turiștilor în județ, în luna februarie, s-au diminuat față de aceeași perioadă a anului trecut. În februarie…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share