Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Germanii de la Dalli discută vânzarea sau închiderea fabricii de detergenți pe care o au la Timișoara

Fabrica de detergenți a celor de la Dalli, din Timișoara, ar urma, fie să fie vândută, fie închisă, arată informații din piață. Decizia a fost luată din cauza creșterii prețului materiilor prime și a energiei, conform Agerpres.

Reprezentanții companiei germane au anunțat că decizia a fost luată având în vedere „modificări continue ale pieţei, precum şi preţuri aflate în creştere la materii prime şi energie, forţează o restructurare fundamentală pentru a asigura viitorul companiei”, mai spun cei de la Agerpres, citând surse din cadrul companiei. Procesul de restructurare ar afecta mai multe filiale ale companiei din Europa.

„Obiectivul este de a consolida poziţia de lider european ca producător de mărci de calitate şi mărci comerciale de calitate, în domeniile Personal Care şi Home Care. Se planifică diminuarea numărului de salariaţi de la fabricile din Stolberg, FlörsheimDalsheim, Hoensbroek şi Heerde, precum şi despărţirea de fabricile din Timişoara şi Warth (…)Ne aflăm în faţa celei mai mari provocări din istoria Dalli-Group. Ca afacere de familie suntem conştienţi de responsabilitatea pe care o purtăm. Dorim să asigurăm viitorul companiei din propria forţă, unul sustenabil şi pe lungă durată”, au mai anunțat cei de la Agerpres, citând un răspuns oferit de Reinhold Schlensok, purtătorul de cuvânt al grupului german.

Compania ar urma să renunţe controlat la unele categorii de produse nerentabile, cum sunt detergenţii de spălat vase, produsele de îngrijire a casei, precum şi parţial produsele de îngrijire a părului şi a corpului.
“În consecinţă, locaţiile din Stolberg, Flörsheim-Dalsheim, Heerde şi Hoensbroek vor fi consolidate. Dalli-Group planifică să înceteze pas cu pas activitatea de la locaţia Warth, până la sfârşitul anului 2022, după care va închide fabrica. Şi în Timişoara este planificat ca producţia Dalli să fie predată până la data de 31 decembrie 2022, fie prin vânzare sau prin închidere. Pentru locaţia Westerburg, compania verifică posibilităţile de întrebuinţare şi orientare pe viitor”, mai transmite compania.

La Timişoara se fabrică o paletă largă de produse pentru îngrijirea casei (sub formă de pudră şi lichid), unitatea având o capacitate anuală de peste 300.000 de tone. “Această fabrică se numără printre cele mai mari unităţi din cadrul grupului Dalli. Gama de produse se întinde de la detergenţi cu agent de înălbire până la  detergenţi pentru spălarea manuală a vaselor, care sunt comercializaţi în diferite mărimi de ambalaje şi sticle”, conform datelor de pe pagina companiei.

Dalli este prezentă la Timişoara din 2015, după ce a cumpărat unitatea de la grupul Procter&Gamble, care o deţinea încă din 1995. Fabrica este una de tradiţie, anterior fiind cunoscută ca Detergenţi SA Timişoara. Aici lucrează în prezent în jur de 200 de angajaţi.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Stamatis Sapkas_Globalworth Group CFO

Globalworth îl numește pe Stamatis Sapkas în funcția de CFO al Grupului

Articolul următor

FOTO-VIDEO: The Voices of Business Awards la Brașov. La înălțime și la propriu, și la figurat

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share