Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Moldovan Carmangerie a reluat tradiția la Alimentaria Barcelona

Ministerul Antreprenoriatului și Turismului a finanțat prezența la expoziția mondială din Spania a rețelei Moldovan Carmangerie Apahida (MCA).  

Ministerul Antreprenoriatului și Turismului a finanțat prezența la expoziția mondială din Spania a rețelei Moldovan Carmangerie Apahida (MCA).

Participarea a fost derulată prin Programul pentru Promovarea Exportului, instrument finanțat de Ministerului Antreprenoriatului și Turismului. “După o pauză de doi ani, am fost prezenți din nou la Târgul Internațional Alimentaria. Este primul eveniment internațional al sectorului agroalimentar din 2022, la care România participă cu pavilion național.

Suntem mândri să promovăm produsele românești de tradiție și peste hotarele țării. Ne bucurăm să fim parte a acestei comunități internaționale de producători care activează în industria agroalimentară, făcând astfel schimb de idei și oportunități pentru dezvoltarea noastră”, a transmis conducerea MCA.

Rebranding la produsele lactate

Societatea a lansat pe piață brandul de produse lactate Lăptăria M. Acestea sunt preparate în ferma din Mociu, iar laptele integral provine de la un efectiv de 300 de vaci. Strategia din 2021 a MCA s-a concretizat în investiții în lanțul de desfacere și flota auto. Rețeaua s-a dezvoltat de la un atelier din comună la ferme și unități de procesare, distribuție și magazine.

Majoritatea proiectelor MCA  s-au realizat pe bani europeni, dar și prin credite și fonduri proprii. Societatea înregistra, în 2020, afaceri de 92 milioane lei și un profit de 3,3 milioane, având 310 angajați. Principalii săi competitori în județ erau CIA Aboliv Mihai Viteazu (afaceri de 152 milioane lei) și Carmic Cluj-Napoca (24 milioane lei).

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Ingrid Kressel, ambasador al Estoniei în România, a participat la un seminar pe temele tehnologia informației și inovare, la invitația Transilvania IT Cluster (TITC).

Estonia și-a trimis oamenii de afaceri la Cluj

Articolul următor
Județele Cluj, Sibiu și Brașov sunt cuprinse în proiecte pilot de stimulare a conformării voluntare demarate de Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF).

Fiscul vrea să taxeze veniturile din meditații și chirii în Transilvania

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share