Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Dorin Bob cumpără Hotelul Cristian. “Va fi un aparthotel de centru”

Dezvoltatorul imobiliar clujean Dorin Bob a preluat Hotelul Cristian, din centrul orașului.
Omul de afaceri derulează proiecte rezidențiale în Cluj și agricole în Bihor și Satu Mare | Foto: Presa SM

Dezvoltatorul imobiliar clujean Dorin Bob a preluat Hotelul Cristian, din centrul orașului. Suma tranzacției se ridică la peste 200.000 de euro.

Fostul proprietar, Cristian Pocol, a confirmat vânzarea clădirii, după o suită de 20 de eșecuri, conform Media 9. Imobilul a fost ridicat inițial cu autorizație de gheretă de către societatea sa, Eunicia Rotiserie, și nu are fundație. Compania lui Bob, Studium Green, a construit ansambluri rezidențiale pe străzile Răsăritului, T. Mihali, Frunzișului (Wings).

Acesta este proprietar al producătorului de conserve MIB Prodcom și deține brandul Arovit. Tranzacția pentru clădirea din Piața Mihai Viteazul s-a ridicat la 250-300.000 de euro. Bob vrea să edifice un aparthotel de centru, cu 20 de camere, vizând tinerii care vin la festivaluri. “Statutul juridic e încurcat cu fostul proprietar. Cu duhul blândeții, în câteva luni sper să găsim o soluție bună. Tehnic, se poate face.

Vreau să fac un fel de pasaj prin spațiu ca să fie trotuarul neîntrerupt. Să nu mai fie porcăria asta care e acum acolo. Să fie ca la Milano sau pe unde mai sunt pasaje prin clădire. Ar fi foarte elegant. Nu l-am luat ca să nu rezolvăm problema pietonală. Dacă nu reușesc să-l fac, îl vând mai departe. Dar eu vreau să-l fac și să fie civilizat”.

Bob a demarat și un proiect de înființare a unei plantație de aluni, de 15 milioane de euro, în comuna sătmăreană Homoroade. Producția urmează să fie livrată producătorului italian de dulciuri Ferrero. Bob a absolvit Universitatea de Științe Agricole Cluj. Acesta dezvoltă un proiect de agricultură integrată (fermă și fabrică de legume și fructe la Valea lui Mihai, în Bihor, sub marca Arovit).

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Un grup de masteranzi de la programele vinuri și horticultură a fost primit la Crama Ascunsă din comuna bistrițeană Teaca.

O absolventă a USAMV Cluj a ajuns inginer al Cramei Valea Ascunsă

Articolul următor

Blue Air va deschide o nouă bază la Iași și va opera zboruri către 13 destinații

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share