Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Aradul, promovat la Budapesta

Reprezentanții județului Arad au prezentat la Budapesta opoertunitățile de afaceri din județ.

Nu putem aștepta investitorii în birou, cu mâinile în buzunar, în timp ce toți în jurul nostru se întrec să le atragă atenția și să îi invite în județele lor. Suntem într-o competiție europeană pentru oamenii de afaceri care creează locuri de muncă, iar interesul nostru este să găsim investitori care oferă salarii mai mari și aduc tehnologii noi în Arad”, a scris pe pagina sa de facebook Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.

Camera de Comerț, în parteneriat cu Consiliul Județean Arad și cu investitori importanți în Arad a organizat, la Budapesta, o conferință de două zile de prezentare a oportunităților de afaceri din județul Arad.

Participanți

Au fost prezenți peste 50 de participanți din Ungaria, Olanda, România, Serbia, Slovacia, reprezentanți ai unor mari companii din Coreea, Japonia, China, Germania, Italia, Marea Britanie. La eveniment au participat și ambasorul și atașul economic al României la Budapesta.

Consiliul Județean a prezentat Zona Liberă Curtici-Arad și Aeroportul Internațional Arad.

Am stabilit contacte și am inițiat discuții pe care le vom continua în data de 13 mai, la Arad, la o vizită pe teren a potențialilor investitori. Un accent important este și pe capacitatea logistică a Aradului, terminalele intermodale pe calea ferată și transportul rutier. Aradul este unul dintre huburile europene puternice în domeniul logisticii și continuă să se dezvolte pe acest segment, datorită și poziției sale privilegiate din vestul României”, a precizat președintele CJ Arad.

Investiții europene

Acesta a adăugat că în județ sunt investiții de 4 miliarde de euro din fonduri publice, bani europeni și guvernamentali, pentru dezvoltarea infrastructurii rutiere, a infrastructurii feroviare și a sistemului de sănătate publică. Asta înseamnă oportunități deosebite și pentru mediul privat de afaceri.

Mesajul de la Budapesta al Consiliului Județean Arad, pentru investitorii europeni, a fost că suntem gata să îi ajutăm să profite cât mai mult de potențialul arădean, fiindcă investițiile bune pentru ei sunt și investiții bune pentru comunitate”, a subliniat Iustin Cionca.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Târgul de Paști Oradea își așteaptă vizitatorii începând de vineri, 15 aprilie

Articolul următor

Palatul Administrativ din Satu Mare va fi eficientizat energetic prin PNRR

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share