Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Proiectele Bistriței au ajuns pe masa guvernului. Energia, pe primul loc

Stații de încărcare pentru mașinile electrice, reabilitarea fațadelor din centru, instalarea de utilități. Acestea sunt proiectele pe care municipalitatea din Bistrița le propune pentru finanțare.

Stații de încărcare pentru mașinile electrice, reabilitarea clădirilor din centru, instalarea de utilități. Sunt proiectele pe care municipalitatea din Bistrița le propune pentru finanțare.

La Administrația Fondului de Mediu (AFM), edilul Ioan Turc (dreapta) a semnat contractul de finanțare a achiziției și montării primelor patru asemenea stații publice. Ulterior, va fi demarată procedura pentru al doilea lot, de 15 stații.

Un orizont optimist se întrevede prin posibilitatea ca, din vară, să fie operaționalizat de către AFM un program de 1 miliard de lei pentru lucrări de canalizare. Acesta ar completa seria de proiecte similare depuse de Primăria Bistrița prin „Anghel Saligny”. O particularitate a programului constă în eligibilitatea localităților cu sub 2.000 de locuitori, încă fără soluții de finanțare.

Credite fără dobândă pentru casele din zona istorică

“La Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, discuțiile cu ministrul interimar Marcel Boloș (stânga), cu care avem o bună relație instituțională din perioada în care era director al ADR Nord-Vest, au vizat optimizarea absorbției banilor europeni de către municipalitate.

Am insistat ca, prin Programul Operațional Regional – componenta de regenerare urbană, să poată fi finanțate și lucrări de reabilitare a clădirilor familiale din zona istorică a orașului, acum neexistând această variantă”, afirmă Turc.

“Problema degradării caselor din zona istorică a Bistriței trebuie soluționată prin finanțări care să provină atât din bani europeni, cât și din contribuții ale municipalității și proprietarilor.

Voi propune Consiliului Local constituirea unui fond din care să acordăm împrumuturi fără dobândă, dar și granturi proprietarilor clădirilor din zona centrală, pentru lucrări de reparații. În situația în care ar deveni o variantă de sprijin, sursa banilor europeni nu este suficientă pentru rezolvarea acestei probleme complexe, care trenează de mult timp”.

Ministrul educației va susține învățământul dual și agricol din Bistrița

La întâlnirea cu ministrul Educației, Sorin Câmpeanu, discuțiile s-au axat pe necesitatea dezvoltării învățământului dual. Pregătirea tinerilor pentru o meserie cerută pe piața muncii va presupune un parteneriat între instituții de învățământ, mediul de afaceri și municipalitate. Pentru aprofundarea acestui subiect, ministrul va efectua o vizită la Bistrița.

Viitoarele achiziții de microbuze electrice școlare au fost o altă temă. Bistrița va demara, din toamnă, un program pentru transportul gratuit al elevilor din cartierele noi și din zonele insuficient acoperite de transportul public. Cele două părți au dezbătut și modalitățile de relansare a învățământului agricol în oraș. Bistrița are cel mai vechi liceu de profil din Transilvania.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
La numai 25 de ani, antreprenorul clujean a pus deja bazele primului festival al sporturilor din lume, cu până la 400.000 de participanți așteptați în 2022, și este cel mai tânăr manager al unui turneu de tenis WTA.

EXCLUSIV. Patrick Ciorcilă: “Sportul este un fenomen social, nu unul financiar”

Articolul următor

Flipsnack transformă PDF-urile în publicații digitale interactive cu efect de răsfoire

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
În februarie 2024, sosirile înregistrate în structurile de primire turistică (SPT) au însumat 41.450, potrivit Direcției Județene de Statistică.
Citeste mai mult

Turismul face pași înapoi la Cluj

Sosirile turiștilor în județ, în luna februarie, s-au diminuat față de aceeași perioadă a anului trecut. În februarie…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share