Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Cele mai eficiente soluții de combatere a buruienilor în postemergență la cultura porumbului

Condițiile climatice din primăvară sunt din ce în ce mai provocatoare în privința combaterii buruienilor din cultura porumbului.

Așa cum am văzut în ultimii ani, condițiile climatice din primăvară sunt din ce în ce mai provocatoare pentru fermieri în privința combaterii buruienilor din cultura porumbului.

Avantajele erbicidării în postemergență au un aport important în alegerea erbicidului. De asemenea, spectrul de buruieni și dominanța acestora sunt aspecte foarte importante atunci când ne gândim care sunt posibilitățile de combatere a buruienilor.

Posibilitatea de a nu depinde de precipitații, posibilitatea de a vedea buruienile care trebuie combătute și pretabilitatea față de toate tipurile de lucrări ale solului, sunt doar câteva dintre cele mai importante avantaje ale aplicării erbicidării în postemergență la cultura porumbului.

Compania Corteva Agriscience deține un portofoliu complet în combaterea buruienilor în postemergență, când plantele de porumb și buruienile sunt răsărite, începând de la faza de 2 frunze a culturii porumbului și până la faza de 8 frunze:

  • erbicide care controlează buruienile monocotiledonate anuale și perene și dicotiledonate anuale: Principal® (42.9% nicosulfuron + 10.7% rimsulfuron);
  • erbicide complete care controlează buruienile monocotiledonate anuale și perene și dicotiledonate anuale și perene: Arigo® (12% nicosulfuron + 3% rimsulfuron + 36% mesotrione), Principal® Plus (2% nicosulfuron + 55% dicamba + 2.3% rimsulfuron)
  • erbicide care controlează buruienile dicotiledonate anuale și perene: Mustang™ (25 g/l florasulam + 300 g/l acid 2,4-D EHE)

Spectru complet de combatere

Erbicidele destinate combaterii buruienilor din cultura de porumb din portofoliul Corteva pot fi clasificate, din punctul de vedere al perioadei de aplicare, astfel:

  • cu aplicare în postemergență timpurie, stadiul de 2-4 frunze ale culturii de porumb – Arigo® 
  • cu aplicare în postemergență, stadiul de 4-6 frunze ale culturii porumbului – Arigo®, Principal®, Mustang și Principal® Plus
  • cu aplicare în postemergență târzie, stadiul de 6-8 frunze ale culturii porumbului – Arigo®, Principal®

Erbicide, precum Arigo®soluția ideală în combaterea timpurie a buruienilor graminee și cu frunză lată și Principal® Plus – soluția “totală” în combaterea buruienilor graminee și cu frunză lată – au un spectru complet de combatere a buruienilor monocotiledonate și dicotiledonate, inclusiv a buruienilor problemă precum: costrei, mohor, pir, pălămidă, volbură și samulastră de floarea soarelui.

Erbicidele din portofoliul Corteva destinate combaterii buruienilor din cultura porumbului cu aplicare în postemergență se pretează foarte bine în contextul agriculturii digitale, prin aplicarea localizată și particularizată a produselor doar acolo unde buruienile sunt prezente.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
radu hasan smartbill

SmartBill, 15 ani de la lansare. Platforma continuă să ofere oricărei afaceri posibilitatea de automatizare a activităților administrative

Articolul următor
Rețeaua franceză de bricolaj Leroy Merlin vrea să atragă locuitorii din sudul Brașovului, dar și pe cei din Săcele, Predeal, stațiunile de pe Valea Prahovei.

Leroy Merlin va avea al doilea magazin la Brașov

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share