Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Aeroportul Brașov dispune de soluții de securitate de ultimă generație, în valoare de aproape 5 milioane de euro

Aeroportul din Brașov-Ghimbav va dispune de soluții de securitate de ultimă generație, în valoare de aproape 5 milioane de euro. De acest lucru s-a ocupat compania UTI CFM SA. Activă din 1994 în sectorul construcțiilor, compania are know-how și expertiză în construcția, reabilitarea și modernizarea infrastructurilor de toate tipurile. Compania este membră a unor asociații profesionale, printre care Asociația Aeroporturilor din România.

În contextul proiectului de instalare a sistemelor de securitate, specialiștii UTI au proiectat, integrat, pus în funcțiune și testat următoarele sisteme:

  • sisteme de securitate aeroportuară (echipamente de scanare a bagajelor cu raze X, porți pentru controlul pasagerilor, detectoare de metale, detectoare pentru urme de explozibili),
  • sisteme de detecție, semnalizare și avertizare la incendiu,
  • sisteme de control al accesului,
  • sisteme de detecție la efracție,
  • sisteme de televiziune cu circuit închis,
  • instalație de cablare structurată,
  • sisteme FIDS (Flight Information Data Systems),
  • sisteme de benzi transportoare de bagaje.

Potrivit reprezentanților Consiliului Județean Brașov, echipamentele de scanare a bagajelor de mână sunt dotate cu algoritmi de detecție a explozibililor lichizi, conform standardului 3 LEDS ECAC, acesta fiind cel mai înalt standard din industrie pentru această categorie de echipamente.
„Soluția de transport al bagajelor instalată la Brașov a fost produsă în România de către compania Self Trust, iar automatizarea și software-ul de comandă și control au fost dezvoltate de specialiștii UTI CFM. Aceste concepte customizate permit creșterea eficienței benzilor din punctul de vedere al capacității și fiabilității, corespunzător nevoilor de trafic ale aeroportului, despre care se estimează că se va situa în topul aerogărilor din țara noastră ca volum de călători”, a transmis CJ Brașov.

De asemenea, la Brașov au fost instalate, în premieră pentru un aeroport românesc, centrale de tratare a aerului care sunt integrate cu lămpi UV pentru igienizarea încăperilor.

„Într-un timp record, de doar un an, Asocierea Bog’Art SRL – UTI Construction and Facility Management SA a construit terminalul Aeroportului Brașov-Ghimbav, iar din iunie 2021 a început lucrările pentru realizarea elementelor auxiliare terminalului de pasageri: clădirea energetică, remiza PSI, posturile de control al accesului, gospodăria de apă, parcarea auto, drumul de acces la terminal, drumurile tehnologice şi reţelele exterioare. Anul acesta, compania realizează lucrările pentru primul turn de control virtual din România, destinat Aeroportului Brașov”, se mai arată în informarea autorităților județene brașovene.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Parteneriat pentru achitarea polițelor RCA în rate

Articolul următor

Centrul de Inginerie Bosch își extinde activitățile de dezvoltare în București

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share