Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Cluj, Maramureș și Satu Mare – campioanele reabilitării energetice a clădirilor

Trei județe din Transilvania au accesat aproape în totalitate fondurile disponibile pentru reabilitarea clădirilor prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Trei județe din Transilvania au accesat aproape în totalitate fondurile disponibile pentru reabilitarea clădirilor prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Ministrul dezvoltării, Attila Cseke, spune că 1.000 de cereri au fost depuse pe PNRR pentru eficientizarea energetică și asigurarea siguranței seismice a blocurilor de locuințe și a clădirilor publice. Din bugetul de 2,8 miliarde de euro mai sunt disponibili doar 974 de milioane, două treimi din fonduri fiind accesate.

Fondurile disponibile pentru județele Argeș, Bihor, Botoșani, Cluj, Galați, Maramureș și Satu-Mare au fost accesate aproape în totalitate. Pentru renovarea energetică a clădirilor publice și rezidențiale multifamiliale, autoritățile locale mai pot depune cereri până la 30 mai sau până la epuizarea bugetului rămas.

Cea mai mare finanțare prin PNRR

Prin PNRR, Ministerul Dezvoltării finanțează investiții în eficientizarea energetică și asigurarea siguranței seismice a blocurilor de locuințe și a clădirilor publice. Este cel mai mare apel de proiecte lansat până acum, cu cea mai mare finanțare din PNRR.

Cererile de finanțare pot fi depuse exclusiv online, de către autoritățile publice, pe site-ul ministerului. Numărul cererilor primite și fondurile disponibile rămase pot fi consultate, în timp real, pe pagina ministerului.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Ikon Ideea raportează peste 70 de proiecte livrate în anul 2021

Articolul următor
Asociația Produs de Cluj și compania Supeco România vor organiza un târg de Paște în fața complexului comercial, în perioada 20-22 aprilie.

Producătorii clujeni vor expune în parcarea Supeco

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share