Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Primăria Timișoara vrea 25 de troleibuze noi, cu baterii, 12,5 milioane de euro, cu bani din PNRR. Suma solicitată, 12,5 milioane de euro

Municipalitatea timișoreană este ambițioasă și vrea să cumpere nu mai puțin de 25 de noi troleibuze noi. Suma necesară ajunge la 12,5 milioane de euro, iar dorința primăriei este ca banii să fie obținuți prin Programul Național de Redresare și Reziliență.

Consilierilor locali timișoreni au aprobat lansarea unei solicitări de finanțare în valoare de 12,5 milioane de euro, din PNRR. Banii ar urma să fie folosiți pentru dotarea cu troleibuze. Dar nu orice fel de troleibuze, ci dotate cu baterii, ca să poată fi utilizate și în zonele unde nu există realizată instalație de alimentare cu energie electrică.

„Conform notei de fundamentare privind „Achiziția de mijloace de transport mai puțin poluante necesare îmbunătățirii transportului public de călători în Municipiul Timișoara”, expansiunea urbană și degradarea semnificativă a mediului au condus la creșterea preocupărilor pentru asigurarea unei mobilități urbane durabile. Proiectul presupune achiziția de troleibuze destinate transportului public de persoane din Municipiul Timișoara pe traseele echipate cu rețea catenară de alimentare cu energie

electrică, precum și pe tronsoane noi sau pe trasee neechipate cu fire de alimentare, prin funcționare în regim autonom fără utilizarea de combustibili fosili. Prin implementarea sistemelor de baterii în troleibuze se obține independența parțială față de linia aeriană, ceea ce înseamnă o mai mare eficiență economică și un pas înainte spre un transport public mai dinamic, eficient și durabil”, se spune în proiectul de hotărâre adoptat.

Cererea lansată este una pentru 25 de asemenea troleibuze, iar suma maximă solicitată este de 12,493 milioane de euro.

”Indicatorii de proiect (rezultatele) propuse sunt 25 troleibuze noi cu emisii zero de gaze de eșapament sau cu baterii, ccod 074 – Material rulant de transport urban curat (100% Climate Tag și 40% Environmental Tag) . În conformitate cu prevederile ghidului de finanțare, proiectele se vor depune la faza de notă de fundamentare. Valoarea maximă eligibilă pentru achiziția unui troleibuz cu emisii zero de gaze de eșapament sau baterii este de 510.200 euro/buc, făra TVA. Luând în considerare suma maximă totală (suma prealocată) ce poate fi solicitată de Municipiul Timișoara de 12.493.000 euro, a fost estimat un număr de 25 troleibuze noi care urmează a fi achiziționate prin acest proiect”, se mai spune în proiect.

Cererea va fi depusă împreună cu primăriile din Ghiroda și Dumbrăvița, două localități periurbane ale Timișoarei, unde au fost deja realizate și funcționează rețele de troleibuz pe relația Timișoara.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Consorțiul condus de societatea Construcții Erbașu a prezentat stadiul la zi al lucrărilor la sediul Academiei Naționale de Muzică (ANM) Gheorghe Dima.

Erbașu lucrează la fundații și zidărie pentru noua Academie de Muzică din Cluj

Articolul următor

Licitația pentru realizarea studiilor de fezabilitate ale drumului care va lega Banatul de Oltenia a fost relansată

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share