Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Primele stații pentru autoturismele electrice activate la Zalău

Patru stații de reîncărcare pentru vehicule electrice sunt funcționale în municipiul Zalău.

Patru stații de reîncărcare pentru vehicule electrice sunt funcționale în municipiul Zalău.

electrice Patru stații de reîncărcare pentru vehicule electrice sunt funcționale în municipiul Zalău.

Investiția în structura pentru vehicule electrice a fost realizată prin programul privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în transporturi. Acesta prevede promovarea infrastructurii pentru vehiculele de transport rutier nepoluant energetic.

Proiectul pentru vehicule electrice în municipiile reşedinţe de judeţ este finanțat prin Administrația Fondului pentru Mediu și din bugetul local al Zalăului. Două stații sunt în Primăriei Zalău, alte două, la Sala Sporturilor.

Panouri de afișaj electronic cu sunet

vehicule Patru stații de reîncărcare pentru vehicule electrice sunt funcționale în municipiul Zalău.

După ce flota de autobuze a fost completată cu 20 de vehicule electrice, 10 stații au fost modernizate și aduse la standarde europene. Acum în Zalău sunt funcționale 9 automate de vânzare bilete.

Automatele sunt amplasate pe traseul cartierul Brădet – Gara Zalău. În 10 stații s-au montat panouri cu afișaj electronic și sunet, prin care se oferă informații despre linia respectivă de transport.

Investiția se referă la autobuze urbane cu propulsie electrică și podea coborâtă, sisteme de e-ticketing și conexe, stații de încărcare  a autobuzelor electrice. Aceasta a fost cuprinsă într-un proiect cu finanțare nerambursabilă.

Societatea de transport Transurbis Zalău deține o flotă de 65 de autobuze dintre care 20 sunt electrice. Raportul anual de activitate a societății consemnează 1,6 milioane km efectivi parcurși și 1,9 milioane km echivalenți aferent serviciului de transport public local.

Societatea pe acţiuni din județul Sălaj are capital integral de stat, unic acționar fiind Consiliul Local Zalău. Transurbis are încheiat cu primăria un contract de delegare a gestiunii pentru transportul public local de călători pe o durată de cinci ani.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Ce buget alocă românii pentru masa de Paște

Articolul următor
Compania Delgaz Grid, din grupul german E.ON, va investi 10 milioane de lei în proiectul de modernizare a distribuției gazelor naturale pe 38 km.

Grupul E.ON va extinde rețeaua de gaze în Bistrița-Năsăud

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share