Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Banca Transilvania umblă la dobânzi pentru a crește economisirea

Numărul maxim de acțiuni care vor fi răscumpărate de Banca Transilvania (BT) este de 2 milioane, dintre cele 5 milioane aprobate în AGEA, la un preț minim egal cu cel al pieței din momentul achiziției și unul maxim de 30 lei / acțiune.
Programul de răscumpărare se derulează în perioada 20 martie – 10 aprilie | Foto: BT

Societatea bancară din Cluj va majora dobânzile la produsele de economisire în lei pentru persoanele fizice și juridice.

“Creșterea, între 1,50% și 2,75%, vine în contextul responsabilității băncii privind siguranța și buna remunerare a resurselor financiare ale clienților, în această perioadă complexă.

Depozitele care vor avea dobândă mai mare sunt cele constituite pe 1 lună, 3, 6, 12, 24 și 36 de luni. Cele clasice, pe 6 și 12 luni, au dobânda de 4%”, conform conducerii Băncii Transilvania (BT). Aceasta a precizat că soldul depozitelor și conturilor curente BT a crescut în 2021 cu 16% față de 2020 și a ajuns la 102 miliarde de lei.

Dividende de 160 de milioane de euro

Administratorii BT au convocat acționarii pentru aprobarea distribuirii de dividende de 800 de milioane de lei. Dividendul brut pe acțiune este de 0,12 lei. Se propune majorarea capitalului social cu 765 de milioane de lei prin emisiunea a noi acțiuni cu valoarea nominală de 1 leu. Beneficiarii vor trebui să fie înregistrați la data de 13 iulie 2022.

2,04 miliarde de lei reprezintă profitul net consolidat pe 2021 al grupului financiar BT, potrivit raportului financiar anual. La nivel de bancă, urcarea față de anul precedent este de 50%. Conducerea BT a informat că a încheiat 2021 cu cifre peste media pieței în creditare și volumele operaționale. BT are 72% capital românesc și 39.000 de investitori direcţi persoane fizice.

Activele grupului financiar BT au ajuns, la finalul anului trecut, la 132 miliarde lei. Creditele au crescut până la 50,2 miliarde de lei, iar depozitele au ajuns la 108 miliarde, din care 71 miliarde ale clienţilor persoane fizice, iar 36 miliarde, ale persoanelor juridice. Principalii săi competitori în România sunt BCR și BRD.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Compania Delgaz Grid, din grupul german E.ON, va investi 10 milioane de lei în proiectul de modernizare a distribuției gazelor naturale pe 38 km.

Grupul E.ON va extinde rețeaua de gaze în Bistrița-Năsăud

Articolul următor

Marinela Baba: Notarul public, confidentul nostru la bucurie și tristețe

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share