Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Clujul și Brașovul, campioanele scumpirilor la apartamente

Apartamentele noi în Cluj-Napoca s-au scumpit, în medie, cu 5% în martie, iar cele din Brașov, cu 4,3%.

Apartamentele noi în Cluj-Napoca s-au scumpit, în medie, cu 5% în martie, iar cele din Brașov, cu 4,3%. Sunt cele mai mari creșteri din marile orașe ale țării.

Tensiunea socio-politică resimțită în contextul războiului din Ucraina nu a avut un efect tranșant asupra pieței rezidențiale, conform Imobiliare.ro. Variații pozitive au avut loc pe ambele segmente de piață. Cele mai semnificative s-au consemnat pe segmentul rezidențial nou.

Indicele Imobiliare.ro a înregistrat, în martie, un avans de 2,8% la nivel de țară. Marja de creștere semnificativ este comparabilă cu cea din februarie (0,8%). Suma medie solicitată pentru un apartament, vechi sau nou, a ajuns la 1.654 euro/mp.  În februarie aceasta se cifra la 1.609 euro/mp.

„După şocul resimţit la începutul crizei din ţara vecină, când cererea scăzuse brusc pe un fond puternic emoţional, piaţa rezidenţială şi-a revenit în ultimele 3 săptămâni. Cererea este din nou la nivelul de dinainte de 24 februarie. Pe fondul cererii crescute şi a creşterii costului de construcţie, ne aşteptăm ca preţurile apartamentelor să continue acest trend ascendent” – Daniel Crainic, director de marketing al Imobiliare.ro

Apartamentele noi din Timișoara s-au ieftinit

În Brașov, indicele a consemnat o creștere de 2,8% a prețurilor apartamentelor. De la 1.514 de euro/mp s-a ajuns la 1.556 euro/mp la sfârșitul lui martie. Locuințele din blocurile vechi au avut parte de o evoluție pozitivă. Este vorba de un avans de 0,8%, de la 1.453 la 1.465 euro/mp. Locuințele noi au înregistrat o creștere de 4,3%, de la 1.574 la 1.641 euro/mp.

Așteptările vânzătorilor de apartamente din Cluj-Napoca s-au majorat cu 4,2%. Acestea se situează la o medie de 2.330 euro/mp util, comparativ cu 2.236 euro/mp în februarie. Prețurile s-au majorat pe ambele segmente de piață analizate. Locuințele vechi s-au apreciat cu 3,1% (de la 2.209 la 2.278 euro/mp util). Cele noi sunt mai scumpe cu 5% (de la 2.256 la 2.369 euro/mp).

Așteptările vânzătorilor de apartamente din Timișoara s-au majorat cu 0,3%, în martie față de februarie (de la 1.446 la 1.450 euro/mp). Piața rezidențială veche se remarcă printr-o tendință ascendentă. Aceasta a consemnat o creștere de 0,9%, de la 1.422 la 1.435 euro/mp util. Pe piața nouă a avut loc un recul de 0,6%, de la 1.500 la 1.491 euro/mp.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Universitatea Politehnica Timișoara a inaugurat nodul CloudPUTing, o platformă de calcul de 4 milioane de lei

Articolul următor
Sala de sport a Căminului 16 din Campusul Studențesc Hasdeu a fost dată în funcțiune de către Universitatea Babeș-Bolyai (UBB) Cluj.

Universitatea Babeș-Bolyai a inaugurat o sală de sport

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share