Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Fondatorul AROBS: “Aveam două variante: să închidem tot sau să reducem volumul de muncă”

Voicu Oprean a adoptat, în criza pandemică, modelul german de business | Foto: AROBS

Voicu Oprean, CEO al AROBS Cluj, a explicat felul în care a gestionat contractele companiei de tehnologie la apariția pandemiei.

Omul de afaceri clujean, a relatat, la evenimentul ReInvent Summit, variantele care i s-au pus în față de către principalii beneficiari. “Au fost clienți care au intrat în panică și au spus “Stop joc!”. Ce înseamnă aceasta? Oprești proiecte, dai oameni afară, cu gândul să îi aduci ulterior.

În sectorul IT să reangajezi o persoană, să o găsești, e destul de dificil. Nu mai vorbim de deficitul de imagine. Atunci am zis să o lăsăm mai încet. Am avut un impact diferit de la clienți. Cei germani au spus “Ce-ar fi să lucreze oamenii doar 4 din 5 zile?”. În schimb, cei americani au zis “De mâine te oprești!”.

Ambele au fost lecții dure pentru că au necesitat reacții rapide. Decizia noastră a fost să mergem pe modelul german. Ne-am adresat oamenilor, am fost solidari. Iată că, două luni mai târziu, au început să revină clienți. Inclusiv cei americani. Ne-au cerut înapoi echipa, dar le-am zis că deja am realocat-o altundeva. Asta a creat niște oportunități și pentru noi pe care le-am exploatat”, a spus Oprean.

A cumpărat opt firme din Europa

El consideră că în momente de criză este nevoie de diversificare. “Noi avem mai multe linii de business: de produse, de servicii. Pe toate acestea avem verticale. Diversitatea ne-a făcut să putem limita riscul. Și acum, cu conflictul din Ucraina, există oportunități. Sunt firme care se relochează, oameni care se mută în România sau Republica Moldova”.

AROBS a parafat, în această lună, cumpărarea, cu 17,9 milioane de euro, a Enea Services Romania, filială a grupului suedez. Societatea clujeană își va întări astfel grupul prin integrarea a 160 de angajați. Pentru tranzacție, AROBS va utiliza o parte din capitalul atras de la investitorii de la Bursa de Valori București (BVB) și finanțare bancară.

Este a doua achiziție a AROBS de la listarea pe BVB, după cumpărarea Berg Software Timișoara. Printre companiile preluate se mai numără CoSo (Olanda, Belgia), Skyshield (Ungaria), Berg Software, SAS Grup, SoftManager, UCMS (România).

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Organizatorii turneului de tenis feminin Transylvania Open au anunțat finalizarea procesului de procesare a solicitărilor de returnare a biletelor.

Transylvania Open a procesat toate cererile de returnare

Articolul următor

Lucrările la calea ferată Curtici-Simeria avansează, 9 poduri noi peste Mureș sunt pe poziție

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share