Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Comunele din Apuseni își finanțează planurile urbanistice prin PNRR

Proiectul vizează actualizarea planurilor urbanistice generale (PUG) pentru 14 comune situate în zona Munților Apuseni. Acesta a fost depus pentru finanțare prin intermediul Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR)

Proiectul vizează actualizarea planurilor urbanistice generale (PUG) pentru 14 comune din Munții Apuseni. Acesta a fost depus pentru finanțare prin intermediul Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Un acord de asociere a fost încheiat în acest scop între Consiliul Județean Cluj și comunele în cauză. Acestea sunt Băișoara, Beliș, Ciucea, Izvoru Crișului, Mărișel, Mănăstireni, Mărgău, Măguri-Răcătău, Negreni, Poieni, Râșca, Săcuieu, Săvădisla, Sâncraiu.

Prin intermediul acordului forul județean și-a asumat coordonarea, achiziția și finanțarea activităților necesare actualizării PUG-urilor până la faza aprobării lor. Valoarea totală a proiectului ce urmează să fie depus pentru finanțare europeană de CJ Cluj este de 9,6 milioane de lei.

„Am reușit să identificăm această sursă de finanțare nerambursabilă, de 2 milioane de euro. Cu ajutorul ei urmărim să susținem dezvoltarea întregii zone de munte a județului.

Inițial, cheltuielile cu actualizarea acestor documentații urbanistice vor fi acoperite din fonduri proprii Ulterior vor fi decontate din PNRR. Până în 2025, toate comunele clujene vor beneficia de PUG-uri în termen de valabilitate”, susține Alin Tișe, președintele CJ Cluj.

Necesitatea actualizării acestor documentații de urbanism a fost determinată de faptul că, la nivelul județului, există comune care au în vigoare PUG-uri elaborate în anii 2000, cu o vechime de peste 20 de ani.

Acest aspect a fost identificat în Planul de Amenajare a Teritoriului Județului Cluj, elaborat împreună cu specialiștii Băncii Mondiale. Documentul a identificat drept cauze lipsa personalului de specialitate și a resurselor financiare necesare actualizării documentațiilor.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

20 de startup-uri de tehnologie, selectate pentru Bright Labs Incubator 2022

Articolul următor

Investiție privată de aproximativ 11 milioane de euro la Curtici - Arad

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share