Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Investiție privată de aproximativ 11 milioane de euro la Curtici – Arad

Este o extindere a terminalului intermodal Rail Cargo, cel mai mare din Europa Centrală și de Est, și va consta într-o zonă de servicii, parcare pentru camioane, hotel care va deservi clienții terminalului intermodal. 7,5 milioane de euro pentru această investiție au fost obținute din fonduri europene.

Președintele CJ Arad, Iustin Cionca, însoțit de vicepreședintele Răzvan Cadar și de primarul orașului Curtici, Ban Bogdan, a făcut o vizită la proiectele derulate în Curtici.

Există o legătură între proiectele Consiliului Județean Arad și proiectele private. Noi am investit în drumurile județene, în drumurile transfrontaliere, investitorii vin și se fixează în zonele unde infrastructura este modernizată. Ei generează investiții noi care, la rândul lor, vor finanța, prin impozite, administrația locală și cea județeană, bani pe care noi îi vom duce în alte investiții. Asta înseamnă dezvoltare și administrarea antreprenorială a județului. Ne concentrăm pe investițiile care, la rândul lor, aduc bani comunității, creează locuri de muncă și plus valoare”, a declarat Iustin Cionca.

Proiecte de modernizare

Dezvoltarea terminalului intermodal de la Curtici este facilitată și de investițiile de circa 2 miliarde de euro în modernizarea căii ferate Curtici-Simeria, respectiv proiectele de modernizare pe tronsoanele Arad-Oradea și Arad-Timișoara.

Potrivit lui Istin Cionca, Aradul este singurul județ din România unde trenurile pot circula cu viteza de 160 km/oră, iar din punct de vedere al infrastructurii feroviare este cel mai dezvoltat. La asta se adaugă și poziția geo-strategică a județului, la granița cu Ungaria, și infrastructura rutieră bună, care susține afacerile din domeniul logisticii.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Proiectul vizează actualizarea planurilor urbanistice generale (PUG) pentru 14 comune situate în zona Munților Apuseni. Acesta a fost depus pentru finanțare prin intermediul Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR)

Comunele din Apuseni își finanțează planurile urbanistice prin PNRR

Articolul următor

Grădina Zmeilor se deschide pentru turiști în weekendul 30 aprilie – 1 mai

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share