Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Nord Conforest a început amenajarea zonei Sălii Sporturilor Horia Demian

Societatea de construcții Nord Conforest a demarat lucrările de modernizare a platoului Sălii Horia Demian din Cluj-Napoca.

Societatea de construcții Nord Conforest a demarat lucrările de modernizare a platoului Sălii Sporturilor Horia Demian, din Cluj-Napoca.

Zona în care funcționa piața volantă a fost închisă pentru lucrări, iar cea din fața sălii a rămas deocamdată deschisă conform Media 9. Conform proiectului, vor rămâne 60 de parcări din cele 340 actuale. În prezent, platoul are 1,4 ha și o capacitate de 340 de autovehicule. Contractul semnat de municipalitate prevede un termen de execuție de un an și jumătate.

Nord Conforest s-a asociat în proiect cu Costin și Vlad Birou de Proiectare. Valoarea contractului se ridică la 13 milioane de lei. Obiectivul îl constituie revitalizarea culoarului de mobilitate nemotorizată aferent Someșului, zona 3. Aceasta se referă la platoul Sălii Sporturilor, cu modernizarea și extinderea infrastructurii pietonale și ciclistice pe malurile râului.

Platoul actual va fi ocupat de o piațetă folosită pentru târguri, evenimente, patinoar sau târg de Crăciun. Primarul Emil Boc a declarat că lucrările vor fi încheiate anul viitor. Fondurile sunt din exercițiul financiar 2014-2020 al Comisiei Europene. Întârzierea lucrărilor ar putea duce la pierderea finanțării.

Lucrează și la Parcul Feroviarilor

La începutul anului, Nord Conforest a dat drumul altui șantier local, împreună cu Eco Garden Construct. Acesta vizează revitalizarea și activarea Parcului Feroviarilor, investiție de 9 milioane de euro. Durata de realizare a execuției lucrărilor este de 20 luni. Investiția cuprinde patru obiective: Parcul Feroviarilor (53.457 mp), amenajarea străzii cu același nume (8.496 mp) și a malurilor râului, pasarele peste Someș.

Lucrările principale vizează reamenajarea integrală a suprafeței parcului și a spațiilor plantate; sisteme de irigații și iluminat public; mobilier urban; reconfigurarea aleilor; suplimentarea vegetației; dotări de agrement, recreere și sport; podețe pietonale.

Cele două pasarele pietonale vor asigura traficul pietonal și velo peste Someșul Mic. Valoarea proiectului este 36,9 milioane de lei, fără taxa pe valoarea adăugată. Municipalitatea clujeană nu a specificat inițial sursa de finanțare, indicată ca fonduri europene.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Delgaz Grid va moderniza rețeaua de gaz din Arad pe o lungime de 12 kilometri

Articolul următor
50 de întreprinzători locali vor expune la Târgul Produs de Cluj din reședința de județ a Sălajului.

Producătorii clujeni expun la Zalău Value Centre

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share