Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Timișoara, Oradea și Sibiu iau subvenție pentru încălzirea cu gaze naturale

5 milioane de euro este suma prin care Ministerul Dezvoltării (MDLPA) va sprijini autoritățile locale pentru încălzirea pe bază de gaze naturale.

5 milioane de euro este suma prin care Ministerul Dezvoltării va sprijini autoritățile locale pentru încălzirea pe bază de gaze naturale.

Attila Cseke, ministrul dezvoltării, a aprobat repartizarea către unele bugete o tranșă de 7,5 milioane de lei din subvenția de compensare a costurilor la gaze. Aceasta vizează achiziția gazelor necesare producerii energiei termice în sistem centralizat pentru sezonul rece 2021-2022.

Suma este aferentă subvenției pentru consumul de gaze naturale din martie 2022. Timișoara va beneficia de 5,6 milioane lei, Oradea va primi 1,7 milioane, Sibiu – 80.833 lei, comuna Sânmartin – 21.547 lei.

S-au folosit până acum două treimi din subvenție

Suplimentar, pentru sprijinirea autorităților locale în asigurarea continuității serviciului centralizat de alimentare cu energie termică au fost alocate 8,2 milioane. Craiova va primi 3,2 milioane de lei, iar Rădăuți, 4,9 milioane.

“Din cele 400 de milioane de lei alocate cu această destinație, prin legea bugetului de stat pentru 2022, au fost utilizate 273 de milioane. Atât sub formă de subvenție la achiziția de gaze naturale și păcură. Este vorba despre asigurarea continuității serviciului public de alimentare cu energie termică în sistem centralizat”, a precizat ministrul.

În februarie, patru municipii din Banat și Transilvania au beneficiat de sprijin de stat pentru încălzirea pe bază de gaze. Tranșa a fost de 5,6 milioane de euro. Suma repartizată era aferentă consumului de gaze din decembrie 2021 și ianuarie 2022, potrivit cererilor depuse de primării.

La cererea administrațiilor locale, au fost alocate alte fonduri în următoarele tranșe. Pentru decembrie, Miercurea Ciuc și Ploiești au primit în total 6,7 milioane de lei, iar pentru ianuarie au fost alocați 21,7 milioane pentru Arad, Oradea, Giurgiu, Timișoara, Tulcea, Focșani.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Omul de afaceri Horia Ciorcilă va conduce pentru a șasea oară Consiliul de Administrație al Băncii Transilvania (BT), au decis acționarii societății.

Horia Ciorcilă a primit al șaselea mandat de președinte la Banca Transilvania

Articolul următor
Județul Cluj a importat anul trecut de 3,5 miliarde de euro, reușind să facă exporturi de doar 2,4 miliarde.

Balanța comercială a Clujului trage bine spre importuri. Diferență de 1 miliard €

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share