Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Becleanul își face un centru de robotică

Un cluster de învățământ dual, cu campus integrat, pe profil de robotică, este pe cale de a fi concretizat în orașul bistrițean Beclean.
Florian Lixandru și Nicolae Moldovan au stabilit coordonatele viitorului centru de robotică din orașul bistrițean

Un cluster de învățământ dual, cu campus integrat, pe profil de robotică, este pe cale să fie concretizat în orașul bistrițean Beclean.

“Am avut o întrevedere cu Florian Lixandru, secretar de stat la Ministerul Educației. Am discutat despre perspectiva obținerii unor granturi prin PNRR pentru realizarea unui centru de robotică la Beclean.

Este un cluster de învățământ dual, unde va fi dezvoltat și dotat un campus profesional integrat, liceal și universitar. Centrul de robotică va avea infrastructură socială care să deservească învățământul dual preuniversitar și universitar tehnologic”, a relatat primarul Nicolae Moldovan.

O mulțime de proiecte pe fonduri europene

El consideră că investițiile în domeniul educației sunt o prioritate pentru administrația locală. Aceasta are pe rol mai multe investiții importante, majoritatea pe fonduri UE. Lucrările la centura orașului, de 18 milioane de euro, au fost demarate în această lună, fiind urmate de conexiunile DN 17 și DN 17D.

Centrul Cultural Liviu Rebreanu este un proiect de 3 milioane de euro. Alte inițiative sunt noua piață agroalimentară, aflată în derulare, și sediul Biroului de Cadastru și Publicitate Imobiliară, deja concretizat.

Grădina Urbană Transilvania, de 30 de milioane de euro, de lângă Băile Figa, va fi cel mai ambițios proiect din zonă. Parcul balnear cumulează investiții de 15 milioane de euro; unele dintre cele noi vor fi funcționale din acest an.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Clubul Francofon de Afaceri din Cluj (CFAC) a demarat mai multe acțiuni pentru tineri în domeniile financiar, fiscalitate și planuri de business.

Francezii îi inițiază pe tinerii clujeni în antreprenoriat și fiscalitate

Articolul următor
Societatea de construcții KESZ România Cluj (KRC) a intrat în rândul partenerilor principali ai grupului francez Soletanche.

KESZ România a devenit “partener de încredere” al Soletanche Bachy

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share