Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Autovehiculele autonome, testate pe Transalpina. “Ideea mi-a venit de la Cluj”

Iulian Popescu, secretar de stat în Ministerul Cercetării, a demarat legiferarea testării vehiculelor autonome în România în urma unei vizite la Cluj.
Cea mai înaltă șosea din România a fost propusă pentru testări de mașini autonome | Foto: Auto Trends

Iulian Popescu, secretar de stat în Ministerul Cercetării, a demarat legiferarea testării vehiculelor autonome în România în urma unei vizite la Cluj.

“România este printre primele țări din Europa unde va fi posibilă testarea autoturismelor autonome. Aceasta va duce la creșterea șanselor de a deveni un hub de digitalizare și inovare în regiune.

Propunerea mea de schimbare a cadrului legislativ este în dezbatere publică. Inițiativa a plecat de la o vizită într-un centru de cercetare din Cluj. Acolo se lucrează la sistemele de conducere autonomă”, a detaliat Popescu.

“Prin autorizarea testărilor autovehiculelor autonome transmitem că România este un prieten al digitalizării. Putem atrage companii și specialiști. E un proiect care arată curaj, inovație, deschiderea țării noastre spre nou și noile tehnologii.

Prin proiectul de act normativ sunt create premisele legale în vederea autorizării pentru probe a autovehiculelor prevăzute cu sistem de conducere automatizată, în scopul testării autovehiculelor în cauză, pe anumite trasee stabilite în prealabil de către Poliția Rutieră.

O propunere pentru astfel de traseu poate fi inclusiv pe cea mai înaltă șosea din România, Transalpina”, crede secretarul de stat. El a fost asistat în concretizarea proiectului de lege de Ministerul Afacerilor Interne și de Registrul Auto Român.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Ministrul Agriculturii face apel la cei din domeniul agroalimentar: Nu vindeți materie primă, prelucrați și aduceți plus valoare

Articolul următor

Canalul Bega, navigabil de la Timișoara până la vărsarea în Dunăre. Proiectul transfrontalier, finalizat

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share