Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Edilii din Transilvania s-au întâlnit cu investitorii. “Publicii” se aliază cu privații

Diriguitorii administrațiilor locale din zona Transilvaniei s-au arătat deschiși la parteneriate cu mediul privat | Foto: XPN

Edilii din zona Transilvaniei sunt deschiși la parteneriate cu mediul privat. Aceștia au fost conectați la oamenii de afaceri prin intermediul unei întâlniri organizate la Cluj-Napoca.

Vlad Pașcalău, viceprimarul orașului Jibou, își propune să găsească surse de finanțare în urma întrevederii cu investitori și specialiști din Cluj și București. “Am avut onoarea de a fi invitat la Public Private Partnership Event (PPPE), din Cluj-Napoca, la care au participat, parlamentari, primari, viceprimari, președinți și vicepreședinți ai consiliilor județene, academicieni, investitori din domeniul privat. Dialogurile si discuțiile s-au bazat pe găsirea de soluții privind investițiile în domeniul public și privat.

Acestea au fost axate cu preponderență pe găsirea de noi oportunități de dezvoltare pentru sectorul public. Am avut un dialog constructiv în vederea identificării anumitor surse de finanțare, precum și mobilizări ale capitalului pentru îmbunătățirea condițiilor de viață”, a relatat viceprimarul.

Acesta a avut discuții cu Eduard Dumitrașcu – președintele Asociației Române pentru Smart City, Ștefan Gadola – fondatorul grupului EnergoBit, academicianul Doru Pamfil, președintele Academiei Române – filiala Cluj-Napoca.

Furnizorii IT lucrează deja cu primăriile

“Din perspectiva noastră parteneriatele public – privat nu se referă doar la proiectele naționale făcute cu capitalul mediului privat. Aici mulți au o problema în a înțelege acest lucru. Noi îl vedem ca un transfer de know-how între mediul privat către cel public. După care acel know-how poate fi folosit fie pentru proiecte de digitalizare sau alte soluții de dezvoltare durabilă a comunicații, cu accent pe durabilitate.

Am început deja să lucrăm cu mai bine de 20 primari din țară. I-am ajutat să își formuleze strategia de dezvoltare digitală durabilă și să comunice furnizorilor exact ce au nevoie, nu ce au ei de vânzare. Pe lângă accesarea finanțărilor, autoritățile locale trebuie să pornească de la o analiză. Să descopere care sunt acele soluții care într-adevăr pot să creeze plus valoare în comunicate, iar pentru astfel de discuți suntem aici”, a atenționat Oliviu Matei, fondator al companiei Holisun.

Invitați din administrație și business

PPPE – Innovation – Digitalisation – Funding este un eveniment din seria X Party & Networking. Acesta se constituie că un forum generator de oportunități de investiție pentru entitățile private, respectiv oportunități de dezvoltare pentru sectorul public, cu posibilități de asociere variate și beneficii reciproce. Reuniunea își propune un dialog constructiv în jurul proceselor de digitalizare, a identificării surselor de finanțare și a mobilizării capitalului necesar pentru îmbunătățirea infrastructurii edilitare.

Participanții de la PPEE sunt reprezentanţi ai mediului de business (manageri, antreprenori), reprezentanți ai administrației locale, mediului juridic (avocaţi, notari, executori judecătorești), medici, arhitecți, artiști, reprezentanți ai mediului diplomatic și reprezentanți ai mediului academic din Cluj, România şi din străinătate.

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Aeroportului Internațional Avram Iancu Cluj (AIAIC) a recepționat două autospeciale PSI care au costat 7,7 milioane de lei.

Aeroportul Cluj și-a cumpărat autospeciale de pompieri de 1,5 milioane euro

Articolul următor

Târgul de Cariere te invită să faci primul pas spre angajare în data de 7 mai

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share