Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Omer Tetik, BT: “Dacă dobânzile vor crește, vom veni proactiv cu soluții”

Directorul Băncii Transilvania, Omer Tetik, susține că majorarea dobânzilor la credite va genera creșterea numărului de clienți cu probleme de plată.

Directorul Băncii Transilvania, Omer Tetik, susține că majorarea dobânzilor la credite va genera creșterea numărului de clienți cu probleme de plată. Totuși, BT pregătește soluții proactive pentru depășirea acestei situații.

“Estimăm că va fi o creștere a numărului de clienți cu dificultăți de plată, temporar cel puțin. Pe de altă parte, în comparație cu alte perioade, în ultimii ani am văzut și o creștere destul de rapidă a veniturilor în România. O parte din impact va fi probabil absorbit de această creștere a veniturilor. Am văzut că în România – și mă bucur să văd asta – economisirile au crescut”, a declarat Tetik, conform FinZoom.

“Clienții noștri persoane fizice și juridice au creat un buffer, o rezervă pentru perioada asta. Dacă dobânzile vor rămâne sus și o să vedem o schimbare semnificativă a politicii monetare cu o creștere a dobânzilor în continuare, vom veni cu propuneri proactive ca să depășim împreună perioada asta.

Nimeni nu a estimat pandemia sau un război atât de aproape, cu riscuri atât de mari. De multe ori clienții sunt supărați pe bănci – că nu acordăm suma cerută pentru un credit, dar încercăm să o diminuăm pentru binele lor”, spune oficialul BT.

“Evitarea problemelor sau soluționarea problemelor începe cu semnarea contractului de credit. De la cine, în ce condiții ai împrumutat, ce contract ai semnat? Acesta este începutul relației. Dacă începutul este bun, poți să construiești mult mai solid relația de acolo înainte”, consideră Tetik.

Creditare peste media pieței din România

BT a încheiat 2021 cu cifre peste media pieței la creditare și volume operaționale. Creșterea volumului de operațiuni și reducerea costului riscului au contribuit la un profit net de 1,8 miliarde lei (+48,9% față de 2020). Activele băncii au ajuns la 125 miliarde lei (+21% față de 2020), creștere generată de ascensiunea creditării.

800 de milioane de lei, reprezentând 45% din profitul anului 2021, vor fi distribuiți ca dividende de BT. Dividendul brut pe acţiune este de 0,12 lei, echivalentul unui randament de 5%. Data plății dividendelor va fi 16 iunie. BT își va majora capitalul social prin emisia a 765 de milioane de acţiuni, cu valoarea nominală de 1 leu.

Aceasta se va face prin încorporarea rezervelor constituite din profitul net al anului 2021. Vor fi acordate 12 acţiuni gratuite la 100 deţinute la data de înregistrare. Banca din Cluj este cea mai mare din România. Ea are 19% cotă de piaţă, 3,6 milioane de clienţi, 9.000 de angajaţi, 500 de sedii în 180 de localităţi. Principalii săi competitori sunt BCR și BRD.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Compania de Apă Someș (CAS) a semnat contractul de lucrări pentru construirea celei de-a doua secțiuni din traseul conductei Cluj – Sălaj.

Compania de Apă Someș începe construirea celei mai lungi conducte de aducțiune din România

Articolul următor
Prețurile produselor igienico-sanitare au fost afectat mai mult de scumpirea energiei și a materiei prime decât de pandemie, acestea fiind printre cele mai cumpărate din România, constată managerul grupului Pehart, Gabriel Stanciu, pentru Transilvania Business.

De la hârtie igienică, la hidrogen “verde”. Transformarea fabricilor Pehart

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Distribuție Energie Electrică România (DEER) Cluj, cel mai mare distribuitor național de profil, a organizat proiectul educativ “Școala Altfel cu Micul Energetician”, proiect care face parte din campania sa educativă.
Citeste mai mult

DEER predă energetica viitoarelor generații

3.000 de elevi din ciclul primar de învățământ învață despre energie în cadrul proiectului educativ. Distribuție Energie Electrică…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share