Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Cursele cu obstacole, selectate pentru a înlocui proba de călărie din programul pentatlonului modern

Federația Internațională de Sporturi cu Obstacole a anunțat încă un pas major în ceea ce privește progresul curselor cu obstacole (OCR) în drumul lor înspre recunoașterea ca sport olimpic.
Viorel Pălici, actualul vicecampion mondial la Winter Triatlon

Federația Internațională de Sporturi cu Obstacole (FISO) a anunțat un pas major în privința progresului acestor curse în drumul lor spre recunoașterea ca sport olimpic.

Acestea au fost selectate de Uniunea Internațională a Pentatlonului Modern drept candidat pentru a deveni a cincea probă din noua grilă a UIPM. Printre motivele care au dus la decizie s-au numărat gradul ridicat de compatibilitate și ușurința integrării, plusul de valoare pe care îl aduc pentatlonului modern prin dinamica lor, gradul ridicat de popularitate în rândul diferitor segmente de vârstă, în special al tinerilor.

Testarea noului sport va începe imediat după evenimentul UIPM 2022 World Cup Final care are loc la Ankara, în iunie. Cursele cu obstacole vor fi în competiție directă cu scrima, înotul și laser run-ul. Congresul UIPM va da apoi publicității decizia sa finală. UIPM a anunțat deja participarea cu o delegație la Campionatele Europene de OCR, din 9-12 iunie, care au loc la Val di Fiemme (Italia).

Competiție reluată după doi ani de restricții

Evenimentul, aflat la a cincea ediție, se organizează după o pauză de doi ani din cauza restricțiilor de coronavirus. România participă pentru prima dată cu echipă la un eveniment internațional oficial de sporturi cu obstacole. Din lotul țării noastre face parte și Viorel Pălici, actualul vicecampion mondial la Winter Triatlon. Deplasarea la eveniment este facilitată de Federația de Sporturi cu Obstacole din România.

Organizația din țara noastră s-a lansat anul trecut, printr-un eveniment organizat simultan pe patru continente și coordonat de la Cluj, în cadrul Conferinței Naționale de Sporturi cu Obstacole din România. În cadrul evenimentului s-au prezentat cele ramurile sporturilor cu obstacole care se vor dezvolta în România din 2022 și oportunitățile pe care le deschid pentru organizațiile din țară.

Cursele de alergare cu obstacole sunt o ramură sportivă compusă dintr-o serie de discipline și evenimente în care atleții combină alergarea cu depășirea unor obstacole naturale sau construite. Distanțele pe care se organizează competițiile încep de la 100 m și pot ajunge la peste 100 km.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Prioritățile noului și vechiului ministru al Fondurilor Europene, Marcel Boloș

Articolul următor
Tronsonul Nădășelu – Poarta Sălajului a Autostrăzii Transilvania (A3) este singurul pe care se lucrează acum din cele finanțabile prin Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Autostrada Transilvania: cele mai multe șanse la finanțarea prin PNRR

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share