Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Pehart a pus în funcțiune la Dej o linie de producție de 2 milioane de euro

Producătorul de hârtie de uz casnic și industrial Pehart Group dat în folosință, la Dej, o linie automatizată destinată șervețelelor faciale premium.
Linia automatizată permite fabricarea a 6.000 de tone de șervețele anual | Foto: Pehart

Producătorul de hârtie de uz casnic și industrial Pehart Grup a dat în folosință, la Dej, o linie automatizată destinată șervețelelor faciale premium.

Investiția în noile game de șervețele se ridică la 2 milioane de euro. Pehart Grup a precizat vor fi produse anual 6.000 de tone de șervețele din noile game Pufina și Alint. Ele sunt destinate pieței românești și exportului. Compania fabrică și produse marcă proprie pentru marile lanțuri de retail prezente în România.

„Investițiile în noile linii de producție cu tehnologii de ultimă oră, unele fiind primele de acel gen din lume, ne vor ajuta să ne diferențiem pe piață prin particularitățile produselor noastre. Creșterea calității și diversificarea ofertei vor ajuta și la consolidarea poziției companiei pe piața europeană”, a declarat Rauno Kakko, COO al Pehart Grup.

Brandul Pufina a înregistrat, în 2021, cea mai mare creștere a valorii pe piața hârtiei de uz casnic față de anul anterior (+18,4%). Acesta este exportat în cinci țări din vecinătatea României. Gama Natura reprezintă ambalaje inovatoare, biodegradabile și compostabile, care se transformă în hrană pentru sol.

70% dintre produse, vândute în România

Pehart fabrică anual 100.000 tone de hârtie tissue în fabricile de la Sebeș și Dej și are o capacitate de procesare a produselor finite de 75.000 tone. 70% din cantitate este vândută în România. Pehart produce și jumbo rolls, role de hârtie mari pentru clienții industriali și consumul propriu. Compania este prezentă cu produsele sale în 18 țări.

Principalii săi competitori în România sunt Ambro Suceava, DS Smith Paper Zărnești, Sofidel Călărași, Combinatul de Celuloză Drobeta Turnu-Severin. Pehart este deținută de fondul Abris Capital Partners, care are un capital de investiții de 1,3 miliarde de euro. Marja de investiție a fondului pentru o tranzacție se situează între 30 și 75 milioane de euro. Abris operează în Varșovia și București.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

„Târgul Facultăților” la Universitatea Oradea

Articolul următor
Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF) a încheiat un parteneriat cu compania americană Netflix pentru programul Drama Room.

TIFF, parteneriat cu Netflix

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share