Angajatorii au aruncat pe piață 2.800 de joburi la Cluj

40 de angajatori, cu 2.800 de locuri de muncă disponibile, au fost prezenți la evenimentul la care au participat și cele cinci universități clujene.

40 de angajatori, cu 2.800 de locuri de muncă disponibile, au fost prezenți la evenimentul la care au participat și cele cinci universități clujene.

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Cluj a organizat Bursa Generală a Locurilor de muncă, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Cluj. Evenimentul s-a derulat la stadionul Cluj Arena.

“Apreciem prezența numărului mare de tineri prezenți. Atât pentru a analiza ofertele de orientare profesională oferite de cele cinci universități, cât și pentru locurile de muncă puse la dispoziție de cei mai mari angajatori din județ”, a declarat prefectul Irina Munteanu.

“Încurajăm doritorii să analizeze oferta disponibilă și să participe la interviurile și prezentările recrutorilor angajatorilor din județ”, a spus gazda evenimentului, Ana-Maria Chiciudean, director executiv al AJOFM Cluj.

Târg de muncă vizitat de 3.200 de oameni

“Este bine ca elevii de liceu, viitori absolvenți, să participe la workshop-urile susținute de Centrul de Carieră, Orientare Profesională și Alumni al Universității Babeș-Bolyai”, a menționat Marinela Marc, inspector școlar general.

3.200 de participanți, tineri absolvenți și persoane aflate în căutarea unui loc de muncă au vizitat bursa. 2022 este Anul Tineretului, iar luna mai este luna promovării economiei sociale.

Județul Cluj are cel mai mare număr de firme de economie socială din țară (148). “Prezența ridicată a cetățenilor și cu precădere a tinerilor demonstrează că aceștia își doresc o carieră care să le ofere independență și bunăstare financiară”, conform prefectului de Cluj.

Exit mobile version