Inginerie și robotică în noul sediu al UTCN din Bistrița

Imobilul reabilitat de către constructorul Amicii Building va găzdui cinci specializări ale Universității Tehnice din Cluj-Napoca (UTCN).

Fosta clădire a Tribunalului Bistrița a fost reabilitată cu 2 milioane de euro

Imobilul reabilitat de către constructorul Amicii Building va găzdui cinci specializări ale Universității Tehnice din Cluj-Napoca (UTCN).

Clădirii monument i-a fost redată strălucirea prin lucrări de reabilitare pentru a putea să adăpostească săli de curs, laboratoare dotate cu roboți, biblioteca, spune Radu Moldovan, președintele Consiliului Județean (CJ) Bistrița-Năsăud. UTCN va pregăti studenți de la specializări (licență și masterat) ca inginerie economică industrială, producție digitală, robotică, inginerie medicală, ingineria și managementul calității.

“Educația este fundația societății. Odată cu finalizarea celui mai modern sediu al UTCN, se pune o puternică piatră de temelia a învățământului universitar, aici în Poarta Transilvaniei. Noul an universitar va începe pentru studenții și profesorii de la Extensia Bistrița în casă nouă, una high-tech. Ca orice proiect, drumul spre linia de final a fost anevoios, dar viitorul este în ochii celui ce privește departe.

În 2015, am făcut tot ce mi-a stat în putință ca fosta clădire a Tribunalului din Bistrița să fie dată în administrarea Extensiei UTCN, pentru a fi transformată într-un centru educațional al excelenței. Împreună cu Agenția de Dezvoltare Regională Nord-Vest și UTCN, am găsit soluții de finanțare a reabilitării clădirii. Acum visul s-a transformat în realitate.

Studenții pasionați de tehnologie-cercetare-dezvoltare-inovare vor avea atât oportunitatea să învețe acasă-n Bistrița-Năsăud, dar și șansa să studieze în condiții excelente. Felicitări constructorilor bistrițeni de la Amicii Building pentru lucrarea excepțională. Mulțumim conducerii UTCN pentru eforturile făcute. Sunt convins că decizia de a face eforturi comune va da rezultate și în viitorul apropiat, pentru ca tinerii noștri să „crească” acasă-n Bistrița-Năsăud”, a spus Moldovan.

Proiectul european s-a ridicat la 10 milioane de lei. Imobilul a intrat în administrarea UTCN pentru o perioadă de 45 de ani și este reabilitat în cadrul unui proiect câștigat prin Programul Operațional Regional 2014-2020. Anual, 500 de studenți urmează cursuri la Extensia Bistrița.

Exit mobile version