Profesorii școlilor din Sălaj, aduși în halele Silcotub

Un grup de profesori ai Liceului Tehnologic Mihai Viteazul (LTMV) a fost pus la curent cu noile tehnologii folosite la fabrica TenarisSilcotub.

Cadrele didactice din județ s-au familiarizat cu tehnologiile folosite în combinat | Foto: Tenaris

Un grup de profesori ai Liceului Tehnologic Mihai Viteazul (LTMV) a fost pus la curent cu noile tehnologii folosite la fabrica TenarisSilcotub.

La cererea liceului LTMV, conducerea fabricii a fixat, la Cercul Pedagogic de Mecanică, o oportunitate pentru 40 de profesori din județ să viziteze patru secții de producție din cadrul TenarisSilcotub. Ei au discutat despre actualizările tehnologice cu specialiștii fabricii pentru a înțelege mai bine competențele pe Tenaris le caută la absolvenții liceelor tehnice. Compania are un parteneriat cu școlile tehnice din Sălaj.

Noi tehnologii în producție și transport ecologic

La începutul anului, combinatul de țevi a raportat introducerea unor tehnologii să contribuie la o eficiență mai mare a activității și la protecția mediului înconjurător. Conducerea grupului a anunțat măsuri pe care le va lua în vederea protejării mediului. Fabrica din Zalău apelează pe scară extinsă la transportul feroviar pentru expedierii produselor sale în Europa, reducând din ponderea celui exclusiv rutier.

Un alt proiect, în Italia, vizează captarea a 30 tone CO2 / zi produse de centrala termoelectrică, utilizate ulterior în industria alimentară și a băuturilor, pentru culturi, în tratarea apei, prelucrarea metalelor și ca gaz refrigerant cu impact redus asupra mediului.

TenarisSilcotub este cel mai important producător român de țevi fără sudură de diametre mici, utilizate în industriile energiei, mecanică și auto. În România, grupul Tenaris are unități de producție la Zalău, Călărași, Câmpina, cu 1.700 de angajați.

Exit mobile version