Primăria Timișoara caută proiectant pentru singurul proiect inclus de la început în PNRR, Traseul Revoluției

După ce a fost nevoită să mărească semnificativ suma alocată, Primăria Timișoara lansează un nou concurs pentru realizarea de servicii de proiectare, dar de această dată, va un proiect mai special, cel pentru Traseul Revoluției. În concluzie, și obiectivele pe care firma câștigătoare va trebui să le realizeze sunt deosebite de cele clasice. Suma oferită la contractul plasat pe SEAP este de 666.386 lei. Acest proiect presupune realizarea unei rute turistice care să unească principalele puncte importante unde s-au desfășurat la Timișoara evenimentele din Decembrie 1989.

Serviciile care vor fi prestate în cadrul contractului vizează elaborarea conceptului cuatorial/memorial cu identificarea elementelor principale de conținut și ierarhie tematică și comunicațională în contextul intervenției în spațiul public pentru definirea traseului Revoluției din 1989 în Timișoara; elaborarea expertizelor tehnice, conform legislației în vigoare, dacă se impun; elaborarea studiilor de teren.

De asemenea, se va ocupa de documentația de obținere a avizelor, acordurilor și autorizațiilor solicitate prin Certificatul de urbanism și susținerea lor în fața avizatorului după caz; Documentația de Avizare a Lucrărilor de Intervenție, elaborată conform HG nr.907/2016 în baza conceptului curatorial/memorial/expozițional, a expertizelor tehnice necesare, a studiilor de teren, a documentelor tehnice suport și a avizelor, acordurilor, autorizațiilor obținute la faza DALI.

Câștigătorul face și dezvoltare de conținut media audio video și analog bazat pe conceptul curatorial/memorial. Conținutul audio/video pentru zonele de intervenție în funcție de soluția aleasă care va accesibil de către vizitatori și funcțional pe diferite platforme/tehnologii/formate în funcție de soluția aleasă; Dezvoltare aplicație mobilă compatibilă cu sistemul Android și IOS care permite utilizatorului imersiunea în întregul proiect al Traseului Revoluției din 1989. Aplicația mobilă va avea funcțiuni tip Augmented Reality (AR) și conținut media aferent care să permită suprapuneri de material media original din perioada revoluției cu spațiul fizic de astăzi în real time, bazat pe geo locație și marker fizic, după caz. Integrarea infrastructurii de tip Internet of Things și media (Augmented Reality, Virtual reality, New media Art) care să permită o experiență senzorială și emoțională a locului. Totodată, se va ocupa de dezvoltarea paginii web a proiectului în funcție de soluția aleasă care va fi accesibilă online.

Prestatorul va avea obligația să participe și să asigure fără niciun cost asistența tehnică de specialitate pentru a asigura funcționalitatea ecranelor multimedia care se vor monta și contribui la definirea și promovarea traseului Revoluției din decembrie 1989 în ceea ce privește compatibilitatea datelor informatice în colaborare cu furnizorul echipamentelor care va fi contractat ulterior.

Vă reamintim că acest proiect a fost unul dintre puținele din Timișoara care a fost inclus https://debanat.ro/2021/10/s-au-stabilit-zonele-din-timisoara-care-vor-fi-reabilitate-cu-bani-din-pnrr-pe-traseul-revolutiei-foto_347646.html de la bun început în PNRR. Valoarea estimată a proiectului a fost estimată la 4,3 milioane de euro.

Exit mobile version