Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Studiu de fezabilitate la Autostrada Nordului Bistrița – Suceava

Se lucrează intens la realizarea studiului de fezabilitate pentru proiectul drumului de mare viteză Bistrița - Vatra Dornei.
Grupul operativ de lucru trebuie să sprijine realizarea studiilor și lucrărilor preliminare

Se lucrează intens la realizarea studiului de fezabilitate pentru proiectul drumului de mare viteză Bistrița – Vatra Dornei.

Acesta face parte din Autostrada Nordului, Baia Mare – Dej – Bistrița – Vatra Dornei – Suceava. Pentru o bună organizare s-a luat decizia formării unui grup operativ de lucru pentru sprijinirea realizării lucrărilor privind studiile geotehnice, studii arheologice, topografice și lucrările de deminare.

Specialiștii din grup fac parte din Consiliul Județean (CJ), Inspectoratul de Poliție Județean, Direcția Silvică, Garda Forestieră, Agenția de Protecție a Mediului, primăriile de pe traseu.

Demarează studiile geo și topo

De săptămâna viitoare specialiștii vor demara realizarea studiilor geotehnice – foraje tehnice din 200 în 200 m, sondaje arheologice – investigații din 50 în 50 m, studii topografice și lucrările de deminare pe raza comunelor Livezile, Josenii Bârgăului, Prundu Bârgăului, Tiha Bârgăului, Lunca Ilvei.

“Facem pași concreți în realizarea acestui obiectiv care să ne ajute la decongestionarea traficului rutier de pe Valea Bârgăului și la reducerea semnificativă a accidentelor”, a precizat Emil Radu Moldovan, președintele CJ Bistrița-Năsăud.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării (MCID) a lăudat prototipul mașinii electrice concepute în România fără a menționa despre o eventuală finanțare.

“Tesla de Cluj”, lăudată de Ministerul Cercetării. Niciun cuvânt despre finanțare

Articolul următor
eberspaecher_ruse_plant

Eberspaecher grows in Bulgaria: A new production plant will be built in Ruse, near the Romanian border

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share