Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Festival de street food ucrainean la TIFF

Mai mulți bucătari din Ucraina, dar și gastronomul Adrian Hădean vor pregăti preparate specifice la Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF).

Mai mulți bucătari din Ucraina, dar și gastronomul Adrian Hădean vor pregăti preparate specifice la Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF).

Hădean va veni TIFF pentru o zi specială: Ukrainian Street Food Day (USFD). Acesta va pregăti, alături de bucătari din Ucraina, preparate tradiționale din țara vecină, pe care clujenii sunt invitați să le încerce în 20 iunie.

Evenimentul va fi organizat pe strada Potaissa. Toate fondurile strânse vor fi donate inițiativei Solidar Social, care livrează mese calde refugiaților. TIFF și Hădean au lansat un apel ucrainenilor din Cluj, bucătari profesioniști sau amatori. Ei sunt invitați să se alăture pentru a găti împreună mâncare tradițională.

Inițiativă TIFF for Ukraine

„M-a bucurat foarte mult invitația primită de la TIFF, pentru că se aliniază cu proiectul pe care l-am pornit prin Solidar Social și prin care am donat, până acum, 100.000 de mese calde refugiaților de la graniță.

Invit clujenii să ne viziteze pe 20 iunie, vor avea parte de o experiență culinară specială. Toți banii pe care îi vom strânge în schimbul bucatelor îi vom redirecționa spre comunitatea ucraineană”, spune Hădean.

USFD face parte din TIFF for Ukraine, inițiativă dedicată industriei de film și comunității din statul vecin. Cetățenii ucraineni vor avea acces liber la toate proiecțiile din Piața Unirii, la proiecții de filme cu subtitrări în ucraineană, la concertul Dahka Brahka, dar și la alte filme. TIFF va avea loc în perioada 16-25 iunie, la Cluj-Napoca.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Zilele Art Nouveau la Oradea

Articolul următor

Încă două pasaje subterane la Oradea, din care unul pentru tramvaie, la Magazinul Crișul

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share