Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Primul tramvai nou produs pentru Timișoara ade turcii de la Bozankaya cu bani europeni a ieșit pe traseu în oraș

La aproape un an de zile de când primul tramvai nou produs de turcii de la Bozankaya a ajuns la Timișoara, prima garnitură a intrat și oficial în serviciul public. Sâmbătă dimineața primul mijloc de transport cumpărat cu fonduri europene a ieșit pe traseul liniei 1. Deocamdată, în depou mai sunt șapte asemenea garnituri ultraperformante.

Primul tramvai nou din ultimii 50 de ani, conceput și construit special pentru Timișoara, a ieșit pe traseu și circulă pe linia 1.

”Este un prim pas în modernizarea flotei de transport în comun pentru ca aceasta să devină confortabilă și atractivă pentru cât mai mulți timișoreni. Obiectivul nostru este ca, până în 2030, jumătate din călătorii să aibă loc cu transportul public”, a anunțat Primăria Timișoara.

În total, pe șinele din oraș vor circula 21 de asemenea noi tramvaie. Deocamdată la Timișoara au sosit opt garnituri, producătorul turc urmând să trimită lunar noi asemenea garnituri. Achiziţia pentru reînnoirea flotei este finanţată prin Programul Operaţional Regional (POR) 2014-2020, fonduri europene. Primăria plătește o co-finanţare, pentru aceasta contractând un împrumut de la Banca Europeană de Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD). Prețul unei garnituri este de 2,4 milioane de euro. Tramvaiele au 30 de metri lungime și o capacitate de 200 de călători, din care 48 de locuri pe scaune.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
SAS, lider global în soluții de analiză avansată de date, încheie un nou parteneriat cu Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB)

SAS susține un program de masterat în analiză de business la FSEGA Cluj

Articolul următor
Angajații Direcției Județene de Statistică (DJS) Cluj sunt afectați în urma neajunsurilor salariale de o lungă perioadă de timp, fiind considerați o categorie inferioară de funcționari publici.

Statisticienii din Cluj cer salarii mai mari. “Coordonăm recensământul neremunerați”

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share