Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

GAL Napoca Porolissum, lider într-un proiect european

Grupul de Acțiune Local (GAL) Napoca Porolissum a găzduit, la Cluj, prima întâlnire transnațională din cadrul proiectului în care este lider.

Grupul de Acțiune Locală Napoca Porolissum (GALNP)a găzduit, la Cluj, prima întâlnire transnațională din proiectul în care este lider.

Proiectul este denumit „Let’s green, digital and animate rural inclusive territories”, fiind finanțat prin programul Erasmus+. Au fost prezenți partenerii Edufor (România), Exeo Lab (Italia), Gestión Estrategica e Innovacion (Spania). Au mai onorat invitația Ballyhoura Development (Irlanda), Innovation Hive (Grecia), Synthesis Center for Research and Education Limited (Cipru) – online.

În primele două zile a fost discutat graficul de implementare a proiectului, fiind setate termene pentru activitățile ce urmează. Au fost aduse în discuție aspectele financiare și de raportare, clauzele aferente acordurilor de parteneriat.

Vizită tematică în Parcul Etnografic

“Am căzut de comun acord asupra distribuirii responsabilităților pentru fiecare dintre parteneri, precum și pentru termenele avute în vedere pentru rezultatele intermediare și pentru cele finale. În ultima zi de kick-off meeting am vizitat Parcul Etnografic Romulus Vuia unde am prezentat partenerilor specificul teritoriului GAL-NP.

Am pus accent pe prezentarea patrimoniului cultural imaterial și pe prezentarea tradițiilor specifice”, au relatat reprezentanții asocierii clujene. GALNP este o asociație ce vizează dezvoltarea teritoriului său și comunitatea pe care o deservește printr-o abordare de jos în sus.

Aceasta își gândește strategia de dezvoltare locală pe baza nevoilor comunității, susține și implementează proiecte cu finanțare europeană majoritar prin axa programului Leader. Obiectivul său e dezvoltarea mediului rural. Teritoriul GALNP cuprinde comunele Aghireșu, Beliș, Călățele, Căpușu Mare, Gilău, Izvoru Crișului, Măguri-Răcătău, Mănăstireni, Mărgău, Mărișel, Rîșca, Săcuieu, Sâncraiu și orașul Huedin.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Autorizația de construire pentru reabilitarea rețelelor de alimentare cu apă și canalizare din Cluj-Napoca a fost semnată de președintele Consiliului Județean (CJ), Alin Tișe.

30 de milioane de euro pentru reabilitarea rețelelor de apă-canal din Cluj-Napoca

Articolul următor

Ateliere de descoperire antreprenorială pregătite de ADR Nord-Vest

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share