Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Ministrul mediului, în inspecție la deșeurile și apele Sălajului

Barna Tanczos, ministrul Mediului, s-a întâlnit cu președintele Consiliului Județean (CJ) Sălaj, Dinu Iancu-Sălăjanu.

Barna Tanczos, ministrul Mediului, s-a întâlnit cu președintele Consiliului Județean (CJ) Sălaj, Dinu Iancu-Sălăjanu.

Temele abordate de Tanczos au vizat programele de finanțare din Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) pentru dezvoltarea rețelelor de apă și canalizare (inclusiv în localitățile sub 2.000 de locuitori). Alte subiecte au fost îmbunătățirea infrastructurii de colectare selectivă a deșeurilor, dezvoltarea sistemului de management integrat al deșeurilor, capitol la care Sălajul este un exemplu de bune practici.

Cei doi oficiali au vizitat Centrul de Management Integrat al Deşeurilor de la Dobrin și amenajarea hidrotehnică Vârșolț. “Apreciez și laud performanța Sălajului în gestionarea deșeurilor. De foarte multe ori auzim în România că nu se poate, că nu există legislație, sprijin financiar ori instituții care să facă un management corect al deșeurilor.

Sălajul este exemplul cel mai bun că legislați și investițiile autorităților județene și statului, împreună cu implicarea pot genera rezultate bune și pot crea un sistem performant de gestionare a deșeurilor. Sunteți printre primele județe din țară la capitolul deviere de la groapă, care arată eficiența sistemului de colectare selectivă. Nivelul de reciclare a ajuns la 50%, în unele localități depăşeşte 60%”, a precizat ministrul.

Două programe naționale, anunțate de la Zalău

Tanczos a anunțat lansarea, prin PNRR, a două programe naționale pentru îmbunătățirea infrastructurii de colectare a deșeurilor, prin care va fi finanțată amenajarea unor centre de aport voluntar pentru deșeurile voluminoase (deșeuri provenite din construcții, mobilier, sticlă, deșeuri periculoase, biomasă, anvelope), precum și a insulelor digitalizate de colectare separată a gunoiului.

“Am avut discuții constructive și ne-am regăsit în planurile Ministerului Mediului referitoare la gestionarea deșeurilor și îmbunătățirea calității mediului înconjurător. Sunt convins că împreună vom găsi cele mai bune soluții pentru modernizarea sistemului de management integrat al deșeurilor”, spune Sălăjanu.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Un fost ofițer la Poliția Timișoara, șef al DGA Timiș, numit președintele Consiliului de Administrație al CNAIR

Articolul următor

Timișoara montează un sistem de iluminat de două milioane de lei, bani europeni, într-un parc din zona centrală

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share