Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

USAMV și Fundația READ au lansat aplicația Agrim

Un instrument util fermierilor în practicarea unei agriculturi durabile și de eficientizare a activității, Agrim Smart Farming (ASF), a fost lansat la Expo Agriplanta.

Un instrument util fermierilor în practicarea unei agriculturi durabile și de eficientizare a activității, Agrim Smart Farming (ASF), a fost lansat la Expo Agriplanta.

Inițiativa Agrim aparține Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) Cluj-Napoca, fiind derulată în parteneriat cu Fundația Resurse Eficiente și Agricultură Durabilă (READ). Aplicația este un instrument util în practicarea unei agriculturi durabile și de eficientizare a activității fermelor.

Aceasta a fost prezentată, în premieră, la Expoziția Agriplanta – Romagrotec, din localitatea Fundulea, de către decanul Facultății de Agricultură Cluj, Roxana Vidican, coordonator al rețelei ASF. La Agriplanta, reprezentanții USAMV au oferit și consultanță de specialitate pe partea de mecanizare.

La eveniment au participat profesori și studenți din cadrul facultății, iar prezentarea aplicației s-a bucurat de mare succes. Aplicația poate fi descărcată gratuit, în format PDF, de pe site-ul Agrim. Pe parcursul anului trecut, ASF s-a aflat în faza de pilotare la ferme din patru zone pedoclimatice din țară: Centru – județul Mureș, Vest – Arad, Est – Iași, Sud – Prahova.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Direcția Județeană de Statistică (DJS) Cluj a anunțat evoluția autorizațiilor de construire eliberate pentru clădiri rezidențiale în primele patru luni ale anului.

Urcă piața construcțiilor la Cluj. S-au dat mai multe autorizații

Articolul următor
Compania de servicii de instalații electrice MEB Electric Turda a raportat finalizarea la ansamblul rezidențial Wings, din Cluj-Napoca

MEB Electric e gata cu lucrările la Wings

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share