Parc industrial pe 17 hectare la Vad

Cel dintâi parc industrial creat de către o comună din județul Cluj se profilează în localitatea Vad.

Cel dintâi parc industrial creat de către o comună din județul Cluj se profilează în localitatea Vad.

Acesta urmează să fie amenajat pe o suprafață de 17 ha, a precizat primarul comunei Vad, David Prunean, conform Făclia. Administrația locală a organizat o licitație de atragere de investitori care să închirieze terenuri din incinta viitorului parc industrial.

Demersul de înființare a unui parc industrial la Vad a început acum trei ani, fiind în concordanță cu strategia de dezvoltare a comunei. Parcul industrial a fost inclus, în 2021, în planul urbanistic general al localității.

O fostă pășune, rezervată investitorilor

“Trebuie să avem o strategie de dezvoltare pe termen lung și ne-am pregătit din timp pentru a crea venituri la bugetul local. Am identificat o suprafață de teren care aparține primăriei, o fostă pășune pe care am prins-o în PUG și am transformat-o în zonă industrială”.

Proiectul parcului industrial public Tetarom 4, programat în comuna clujeană Feleacu, s-a blocat, primăria luând recent decizia de a se retrage din asocierea cu Consiliul Județean Cluj. Valoarea iniţială a proiectului a fost estimată la 55 de milioane de lei.

O propunere ar fi continuarea sa de către un privat. Până în prezent beneficiază de titlurile de parc industrial parcurile publice Tetarom 1-3, Nervia 1-2, Turda 1-2, Câmpia Turzii, Dej, MG Tec și CIP.

Exit mobile version