Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

NTT DATA, în căutare de antreprenori inovatori în România

Compania clujeană NTT DATA România a invitat startup-urile locale la o competiție regională preliminară, cu depunerea proiectelor până la 19 august.

Compania clujeană NTT DATA Romania a invitat startup-urile locale la o competiție regională preliminară pentru Global eAwards, cu depunerea proiectelor până la 19 august.

Aceasta este în căutare de antreprenori care să reprezinte România la competiția Global eAwards 2022 a NTT DATA Foundation. Concursul vizează startup-uri din 13 țări din Europa și America Latină, cu proiecte bazate pe tehnologii durabile, inovatoare care îmbunătățesc calitatea vieții sau vin cu soluții pentru problemele de mediu.

În runda preliminară din România, câștigătorul va primi un premiu de 10.000 de euro. Acesta va avea oportunitatea de a-și prezenta startup-ul la NTT DATA Talent Week și la finala internațională a Global eAwards de la Madrid. El are șansa de a câștiga un premiu de 60.000 de euro și un program de accelerare exclusiv al NTT DATA Foundation.

Filiala din România participă pentru prima dată la premiile în domeniul antreprenoriatului. Concursul se adresează fondatorilor de startup-uri care contribuie la realizarea unui viitor sustenabil folosind tehnologia. În România, etapa de depunere a proiectelor va fi deschisă până în 19 august. Toți cei interesați își pot depune candidatura pe website-ul dedicat. După încheierea perioadei de înscriere, va începe etapa de analiză a propunerilor primite.

Finala regională: la Cluj-Napoca

Echipele selectate își vor prezenta proiectele în fața unui juriu de experți, la sediul NTT DATA Romania din Cluj Napoca. În 15 septembrie, va fi ales câștigătorul acestei etape, care va primi un premiu de 10.000 de euro și se va califica direct în finala internațională a competiției Global eAwards. Totodată, va avea acces la un program specializat de accelerare și șansa de a câștiga o investiție suplimentară de 60.000 de euro în etapa globală a competiției.

“Caracterizate de perseverență și dorința de a reuși, startup-urile sunt mereu pionierii schimbărilor tehnologice și reușesc să dea naștere ideilor vizionare și de succes. Prin competiția eAwards, NTT DATA Romania este alături de acele startup-uri inovative care sunt orientate spre rezolvarea problemelor de mediu, în general sunt preocupate de îmbunătățirea calității vieții prin tehnologie.

Mă bucur că putem oferi startup-urilor oportunitatea de a-și prezenta ideile în cadrul unui program amplu în care pot beneficia de expertiza unei echipe cu experiență ce îi poate ghida să ducă business-ul la următorul nivel. Scopul NTT DATA Romania este să găsească acel startup care să ne reprezinte țara în marea finală de la Madrid”, a declarat Maria Metz, CEO al NTT DATA Romania.

Marele premiu: 60.000 de euro și un program de accelerare

Finala va avea loc în cadrul NTT DATA Talent Week, la Madrid, între 18 și 20 octombrie, unde se reunesc startup-uri internaționale care schimbă lumea. Având la bază cultura japoneză a inovației, NTT DATA Foundation oferă participanților instrumente și metode de lucru alături de investitori și experți pentru a răspunde nevoilor specifice ale startup-urilor înscrise.

Echipa câștigătoare din România va concura în finală cu startup-uri din Belgia, Brazilia, Chile, Columbia, Spania, Olanda, Italia, Mexic, Peru, Portugalia, Zona DACHm Regatul Unit. Cel mai bun startup va fi recompensat cu un premiu de 60.000 de euro și cu un program exclusiv de accelerare.

NTT DATA Foundation a susținut până acum 9.000 de proiecte din toată lumea. Printre ele se numără un serviciu de control inteligent al proiectelor din construcții, un asistent digital care ajută la diagnosticarea timpurie a cancerului de pancreas, platforme digitale pentru deșeuri, transport sau închirieri.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Construirea de parcuri industriale în Maramureș, care să stimuleze investițiile directe în județ, aducând dezvoltare și creștere economică, reprezintă un obiectiv asumat al Consiliului Județean (CJ).

Primul parc industrial al Maramureșului: la Baia Sprie. Va avea până la 50 de hectare

Articolul următor

„Fit For Green, Fit For Smart”: Proiectele inteligente ale Sibiului, prezentate la conferința „Comunități sustenabile”

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share