Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Primăria Timișoara pregătește o strategie de dezvoltare pentru zona orașului cu cea mai mare perspectivă de dezvoltare imobiliară

Zona de nord a Timișoarei, deja mai dezvoltată decât cea de sud, va beneficia de o strategie integrată de dezvoltare urbanistică. Municipalitatea își dorește aici o imensă zonă verde, un nou spital regional, un centru expozițional sau de cercetare (nu e hotărâtă încă), noi linii de transport public, nu mai puțin de 1000 de hectare analizate.

Acum proiectul ajunge pe masa consilierilor locali, care vor trebui să îl voteze.

Printre obiectivele propuse în Strategie se numără construcția a șase centre de cartier și șase școli în această zonă, amenajarea celei mai mari zone de recreere și sport din municipiu, înființarea a 21 de stații de transport în comun, introducerea utilităților, construcția de noi străzi de legătură și lărgirea bulevardelor care traversează acest nou cartier (de exemplu Calea Torontalului), extinderea rețelei de transport public și cea de piste pentru biciclete, construcția unui centru expozițional și de cercetare, construcția viitorului Medical City.

”Să locuim aproape de principalele noastre activități de zi cu zi, nicio stradă fără copaci, niciun cvartal fără spații verzi, niciun cartier fără piste de biciclete, nicio dezvoltare urbană fără spații publice pentru toti, servicii publice și infrastructură coerentă sunt principiile pe care a fost gândită Strategia de dezvoltare urbană Timișoara Nord. Este prima oară în istoria Timișoarei când se face o astfel de strategie, cu ajutorul căreia vom putea construi un cartier atractiv pentru toată lumea”, a spus primarul Dominic Fritz.

Zona vizată se întinde pe o suprafață de peste 1000 de hectare, similară cu cea ocupată de comuna Dumbrăvița și este situată între Calea Aradului (la est), Grigore Alexandrescu/Ovidiu Balea/Aleea Viilor (la sud), calea ferată (la vest) și canalul Beregsău (la nord).

Pe tema acestei noi strategii au existat numeroase contestații, mai ales din partea celor care doresc să construiască pe Calea Torontalului, acolo unde are loc cea mai importantă dezvoltare urbanistică a orașului din ultima perioadă.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Noua maternitate construită cu fonduri europene la Timișoara are nevoie de aparatură medicală de trei milioane de euro.

Articolul următor
Deputatul Viorel Băltărețu atenționează asupra rosturilor de dilatare ale podului peste Autostrada Transilvania (A3) din zona Tureni.

“Autostrada Transilvania încă nu este recepționată de la Bechtel”

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Distribuție Energie Electrică România (DEER) Cluj, cel mai mare distribuitor național de profil, a organizat proiectul educativ “Școala Altfel cu Micul Energetician”, proiect care face parte din campania sa educativă.
Citeste mai mult

DEER predă energetica viitoarelor generații

3.000 de elevi din ciclul primar de învățământ învață despre energie în cadrul proiectului educativ. Distribuție Energie Electrică…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share