Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Rețelele de gaze se extind în trei județe din zona Transilvaniei

Sunt programate la racordarea, prin POIM, 46.000 de gospodării, agenți economici și instituții publice din 29 de unități administrativ teritoriale.
Europa va finanța extinderea rețelei de gaz în România

Mai multe localități din județele Bihor, Sibiu și Hunedoara vor fi racordate la rețeaua de gaze naturale prin prin Programul Operațional Infrastructură Mare.

Sunt programate la racordarea, prin POIM, 46.000 de gospodării, agenți economici și instituții publice din 29 de unități administrativ teritoriale. Celelalte județe beneficiare vor fi Suceava, Olt, Călărași și Constanța. Rețeaua de transport și distribuție la nivel național va fi extinsă cu 1.000 km.

„Prin POIM, comunitățile locale au acces la finanțare pentru proiecte esențiale de modernizare, din bani europeni. În zonele rurale ale României, lipsa accesului la utilități încă afectează atât calitatea vieții oamenilor, cât și nivelul de dezvoltare economică.

Cele 10 contracte de finanțare semnate se adaugă celor deja încheiate recent pentru a oferi acestor comunități șansa de a reduce decalajele față de alte zone din România și față de alte țări europene”, a declarat Carmen Moraru, secretar de stat în Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene.

Europa ne-a rambursat 5 miliarde de euro

Valoarea contractelor nou semnate este de 783 milioane de lei. Finanțările vor fi acordate prin axa prioritară 8 – sisteme inteligente și sustenabile de transport al energiei electrice și gazelor naturale a POIM.

În această lună au fost semnate alte cinci contracte, de 457 milioane de lei, pentru a asigura accesul la rețeaua de gaze a unor localități din județele Buzău, Giurgiu, Prahova, Hunedoara și Constanța.

Astfel, valoarea cumulată a celor 15 contracte semnate se ridică la 1,23 miliarde lei. Până la începutul lunii iunie, Comisia Europeană a rambursat României 5 miliarde euro în cadrul POIM.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Ceremonia va avea loc odată cu deschiderea Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu (FITS), din 24 iunie.

Centrul NTT DATA din Sibiu, inaugurat la Festivalul Internațional de Teatru

Articolul următor

Ce fonduri sunt disponibile pentru energie din biomasă?

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share