Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

17 oferte pentru proiectarea Science Campus. Câștigătorul ia 3 milioane €

Universitatea Babeș-Bolyai (UBB) Cluj va beneficia de un împrumut pe 25 de ani de la Banca Europeană de Investiții.
IBNH se concentrează pe IT, științele vieții, biotehnologii, nanoștiințe și nanotehnologii | Foto: UBB

Concursul internațional de soluții pentru Science Campus, din Cluj Innovation Park (CIP), a ajuns la etapa jurizării, fiind înscrise în competiție 17 proiecte.

Scopul concursului este de a selecționa, în vederea atribuirii contractului de proiectare, cea mai bună soluție pentru Science Campus Cluj. Acesta va fi un ansamblu urban destinat cercetării, educației și antreprenoriatului care contribuie la dezvoltarea cunoașterii și inovării. Autoritatea contractantă a concursului este Municipiul Cluj-Napoca, în asociere cu Universitatea Babeș-Bolyai (UBB). Concursul este organizat de Ordinul Arhitecților din România (OAR), cu sprijinul Filialei Teritoriale Transilvania a OAR.

“Situat în zona Lomb a municipiului, în vecinătatea celor două clădiri ale CIP –  CREIC și TEAM, ansamblul se înscrie în strategia municipiului de a dezvolta o infrastructură extinsă și puternică pentru educație, cercetare, inovare și transfer tehnologic care să aducă împreună actori din sistemul de educație și cercetare, din mediul economic și antreprenorial, societatea civilă și administrația locală.

Science Campus este un pilon semnificativ, iar concursul de soluții, o etapă importantă în drumul orașului spre a-și îndeplini viziunea de a deveni un pol regional de tehnologie, cercetare și dezvoltare, industrii creative, cultură și artă”, susțin organizatorii.

Primăria și UBB își împart terenul

Suprafața totală a terenului, aflat în proprietatea privată a municipiului, este de 6,48 ha, din care 3,48 ha îi vor reveni Primăriei pentru realizarea unui Science Center și a unei piețe urbane și terenuri de sport. O suprafață de 3 ha îi va reveni UBB pentru realizarea unui ansamblu complex de cercetare-dezvoltare-inovare, în forma specializării inteligente InfoBioNano4Health (IBNH), incluzând și sediul Facultății de Matematică și Informatică, alături de un cămin studențesc.

„Acest proiect va atrage bani europeni și va dezvolta în continuare profilul Clujului fundamentat pe economia cunoașterii. Celelalte resurse ale planetei, într-un fel sau altul sunt epuizabile, singura resursă care este inepuizabilă este cea fundamentată pe cunoaștere, inteligență și inovare.

Este de datoria noastră să oferim avantaje competitive orașului, să maximizăm beneficiile pe care le putem obține de pe urma acestor resurse umane de excepție pe care le avem și să punem la un loc capacitățile noastre de a crea cea mai bună calitate a vieții la Cluj”, a declarat primarul Emil Boc.

Câștigătorul, anunțat în 23 iunie

„IBNH, ca specializare inteligentă susținută de UBB, una dintre universitățile de referință din țară și din Europa, va pune orașul, Transilvania și țara în postura de a avea avantaje competitive, cu impact pozitiv pentru mediul academic, mediul de business și bunăstarea oamenilor”, a subliniat Daniel David, rectorul UBB.

„Ne bucură interesul interesul crescut manifestat pentru acest concurs de soluții. Ne dorim un concept de amenajare unitar care va asigura legătura firească dintre cele două componente care alcătuiesc ansamblul urban Science Campus Cluj”, a explicat Ovidiu Cîmpean, director de dezvoltare în cadrul municipalității. Juriul va evalua proiectele în perioada 19-22 iunie, urmând ca rezultatele să fie anunțate în 23 iunie.

Premiile acordate la concurs

  • Locul I: 12,8 milioane lei, fără TVA (valoarea maximă a contractului de servicii de proiectare care va fi atribuit în urma concursului)
  • Locul II: 247.500 lei, cu TVA
  • Locul III: 123.750 lei cu TVA

Juriul concursului

Membri titulari

  • arh. Lars Gylling
  • arh. Maya Halevi
  • arh. Alexandra Demetriu
  • arh. Liviu Ianăși
  • arh. Cătălin Trandafir – reprezentant al Filialei Teritoriale Transilvania a OAR
  • Andreea Mureșan – reprezentant al PMCJ
  • arh. Vlad Gaivoronschi

Membri supleanți

  • arh. Daniel Șerban
  • Cristian Marius Litan – reprezentant al UBB
Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Cum să-ți gestionezi corect bugetul lunar

Articolul următor
Reuniunea bianuală a Asociației Amicii Rozelor din Rozelor (AAR) va avea loc, sâmbătă, la Stațiunea de Cercetare Horticolă (SCH) din Cluj-Napoca.

Amicii Rozelor se întrunesc la Cluj. 46 de soiuri locale, la vizionare în Gheorgheni

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share