Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

O pictură a lui Ghenie, vândută mai scump de 36 de ori decât prețul de pornire

Lucrarea din tinerețe “Peisaj de toamnă” a artistului contemporan Adrian Ghenie, exponent al Școlii de la Cluj, a fost adjudecată cu mult peste prețul inițial al licitației.
Lucrarea lui Ghenie a fost supralicitată

Lucrarea din tinerețe “Peisaj de toamnă” a artistului contemporan Adrian Ghenie, exponent al Școlii de la Cluj, a fost adjudecată cu mult peste prețul inițial al licitației.

Adrian Ghenie deține recordul la segmentul artei contemporane. „Peisaj de toamnă” a crescut în licitație 36 de pași, de la prețul de pornire de 4.000 de euro la cel de adjudecare de 35.000 de euro.

Licitația Artmark de Vară a cumulat vânzări de 1,1 milioane de euro. S-a înregistrat și un record de participare online. Dacă în trecut maximul a fost de 300 de palete participante, acum au fost prezente 500 de palete online, din 10 țări.

Investitorii români, în luptă cu nemții și americani

Competiția foarte mare s-a dus între colecționari din România, Germania, Ungaria și America de Nord. Cel mai însemnat eveniment estival al pieței românești de artă, din acest an, a adus și cea mai mare adjudecare pentru licitațiile de vară din ultimii cinci ani.

Capodopera „Pe Bucegi”, semnată de Nicolae Grigorescu, a fost adjudecată pentru 196.000 de euro. El este urmat de Nicolae Tonitza, a cărui operă ,,Fundița roșie” a fost adjudecată pentru 80.000 de euro. Pictura lui Alexandru Ciucurencu „Natură statică cu trei vase și mere” a fost vândută cu 23.500 de euro.

Rezultatele segmentului artei contemporane demonstrează interesul crescut al colecționarilor nu doar pentru arta consacrată muzeal, ci și pentru opere cu potențial de creștere a valorii în timp. Licitația anterioară de sfârșit de semestru, Licitația Artmark de Iarnă 2021, a înregistrat vânzări totale de 927.000 de euro.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a solicitat companiilor să se implice financiar în susținerea principalelor cluburi de fotbal din oraș.

Edilul Clujului cere firmelor să finanțeze Universitatea și CFR

Articolul următor
Cătălin Prișcorniță, proprietarul agenției Blitz Imobiliare, a propus un proiect de pensiune cu spa pe malul lacului Beliș.

Fondatorul Blitz Imobiliare își face pensiune cu spa la Beliș

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share