Lanțul de cofetării gluten free L’Amande a anunțat că își va deschide unități la Cluj și Brașov, după inaugurarea celei din Timișoara.
L’Amande este un business fondat de Daniela Alecse, în 2016, și se ocupă în special de producerea și comercializarea produselor fără gluten. Afacerea a luat naștere dintr-o nevoia unuia dintre membrii familiei de a consuma doar alimente care nu conțin gluten.
După cei în cei șase ani de activitate, fondatoarea rețelei a creat și adaptat 200 de rețete de produse fără gluten, inspirate din rețetele copilăriei. Primele unități au fost deschise la Bacău și București, iar ultima, la Timișoara, în ansamblul rezidențial ISHO, o investiție de 70.000 de euro.
Producătorii fac training la București
Franciza L’Amande este un business la cheie care cuprinde brand, imagine, rețete, distribuitori, materii prime, training, suport la început și pe parcurs. Orice francizat începe cu o echipă de doi cofetari, patiseri, care vin în training la București pentru a învăța rețetele. La Timișoara, franciza a fost achiziționată de o familie de medici, Adriana și Tiberiu Dragomir.
Alte orașe în care va ajunge franciza sunt Iași și Constanța. Valoarea medie a bonului fiscal pentru București a ajuns la 100 lei, iar la Bacău, de 50 de lei. cifra de afaceri estimată pentru acest an este de 90.000 de euro. Toate aceste vânzări având loc doar în locațiile cofetăriei, întrucât antreprenorii nu realizează vânzări online.