Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Sibiul vrea să găzduiască Organizația de Managent al Destinației pentru Regiunea Centru

daniela cimpean ministrul turismului sibiu

Președintele CJ Sibiu, Daniela Cîmpean, i-a cerut ministrului Antreprenoriatului și Turismului, Constantin-Daniel Cadariu, să aibă în vedere stabilirea la Sibiu a Organizației de Management al Destinației (OMD) pentru Regiunea Centru. De asemenea, ministrului i-a fost adus la cunoștință că un proeict al Pirmăriei Bazna în domeniul turismului balnear nu a primit finanțare.

Oameni de afaceri din județul Sibiu, reprezentanți ai companiilor cu activități în domeniul turismului s-au întâlnit săptămâna trecută cu ministrul Antreprenoriatului și Turismului, Constantin-Daniel Cadariu, aflat într-o vizită în județ. Aceștia au discutat despre diferite linii de finanțare, dezvoltarea domeniului schiabil – pentru care ministerul va scoate la licitație întocmirea unui studiu care să arate locațiile care s-ar preta pentru domenii schiabile; organizațiile de management al destinației regionale (OMD); sprijinirea stațiunilor balneare; ecoturismul; îmbunătățirea calității ofertei României la târgurile internaționale de turism, etc.

În intervenția sa, Cîmpean a evidențiat și exemplele de bună practică dezvoltate de Consiliul Județean Sibiu, precum înființarea în 2005 a Asociației Județene de Turism Sibiu, elaborarea Programului Anii Drumeției 2021 – 2022, precum și a Ghidului de Bune Practici pentru Amenajarea Traseelor de Drumeție Pedestră și de Cicloturism în Zona Montană și Colinară în Județul Sibiu, preluat la nivel național, urmând să fie reglementate normele de aplicare, dar și sprijinirea înființării mai multor puncte gastronomice locale (PGL).

„Valorific prezența dumneavoastră la Sibiu ca să pledez în direcția stabilirii la Sibiu a Organizației de Management al Destinației pentru Regiunea Centru și ne asumăm să găzduim acest organism care este un jalon important prevăzut în Planul Național de Redresare și Reziliență”, a spus președintele CJ Sibiu.

În același timp, cu ministrul Turismului s-a discutat și despre turismul balnear, în special despre promovarea proiectului Primăriei comunei Bazna, localitate cunoscută pentru apele minerale cu proprietăți terapeutice unice în Europa, în vederea valorificării acestor resurse naturale. „Apreciez că strategia ministerului are o prioritizare în ceea ce privește turismul balnear și vă aduc în atenție proiectul depus de Primăria Bazna care nu a primit finanțare deocamdată, dar sperăm ca Guvernul României să aloce fonduri mai generoase pentru acest domeniu”, a precizat Daniela Cîmpean.

Un alt aspect transmis de președinta Consiliului Județean Sibiu ministrului antreprenoriatului și turismului a fost acela ca atunci când se fac pregătiri pentru participarea la târguri de turism, Ministerul să se consulte și cu autorităților publice locale, care, prin instituțiile pe care le coordonează, pot aduce un plus valoare promovării României, oferind exemplul județului Sibiu care poate să sprijine aceste târguri cu expertiza recunoscută în management cultural a Complexului Național Muzeal ASTRA Sibiu.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Podgoria Silvania, din Șimleu Silvaniei, a prezentat noua sa gamă de vinuri spumante, destinate segmentului hoteluri, restaurante, catering (HoReCa).

Silvania a scos o gamă de spumante medaliate cu aur pentru HoReCa

Articolul următor

Iași HR VIBES: Specialiștii de resurse umane discută despre transformarea departamentului de HR

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Distribuție Energie Electrică România (DEER) Cluj, cel mai mare distribuitor național de profil, a organizat proiectul educativ “Școala Altfel cu Micul Energetician”, proiect care face parte din campania sa educativă.
Citeste mai mult

DEER predă energetica viitoarelor generații

3.000 de elevi din ciclul primar de învățământ învață despre energie în cadrul proiectului educativ. Distribuție Energie Electrică…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share